Error 404 | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Error 404 (Грешка 404),  този надпис се появява в прозореца в случай, че страницата, която сте поискали в Интернет, не е достъпна в момента и за съжаление съдържанието на страницата не може да бъде проверено.

В повечето случаи това се случва в момент, когато човек кликне върху десния бутон на мишката върху невалидна връзка. За да определите развалената връзка, първо трябва да използвате приставката „Check Broken Link“.

Сблъсък с липсващата страница

Когато потребител срещне подобна грешка, това означава, че страницата е прекратила своето съществуване. Когато браузърът има достъп до сървъра на уеб страниците, последният изпраща кодовия статус на документа, който искате. Когато заявеният от браузъра документ се обработва с грешка, на целия екран се показва Error 404.

 

Какви действия в такива случаи трябва да осъществят потребителите

Първо трябва да презаредите страницата, най-често това действие наистина помага. В края на краищата грешката в този план има способността да се появи абсолютно случайно, когато връзката през локалната мрежа е била прекъсната или има непостоянна връзка. В случай, че такива отчаяни действия не помогнат, струва си да напишете адреса на страницата на вашата клавиатура със собствените си ръце. И дори ако след тези действия не се е случило нищо, струва си да намерите контактите на уеб администратора. Но не бързайте да напуснете веднага тази страница.

Причини за появата на надписа Error 404:

  1. Ниско ниво на връзка с интернет;
  2. Връзката е неправилна;
  3. И също така страницата, която е изтрита.

Но в никой от тези случаи не трябва да се паникьосвате.

Препоръки в подобни случаи

Разработчикът ще ви благодари, ако можете да му посочите грешката. Уеб администраторите се съветват да оставят контактите си. Първоначално е полезно да се извините на посетителя на този сайт, поради това, че той е загубил напразно времето си.

Поставете лого на сайта, както и други признаци на идентификация на вашата организация. Не се препоръчва да оставяте страницата без информация. Най-често се случва, че страницата е напълно премахната от хостинга, но все още има способността да се индексира. След известно време браузърът ще престане да я показва. Но това се случва ако администраторът вземе решение да промени Uniform Resourse Locator.

Какво трябва да направи администраторът

Не променяйте Uniform Resourse Locator адрес на всички раздели, които се намират в сайта. Тъй като търсачките ще се нуждаят от известно време, за да бъдат повторно индексирани, ако сте променили структурата. Но когато това се случи отново, по-добре е клиентът да наблюдава хубавата снимка на екрана на устройството. Когато дадена страница започне да пада, това може да означава само, че данните за нея в момента не са достъпни. В тази ситуация най-доброто решение е да информираме представителя на администрацията на сайта, за да го уведомим за проблема. В края на краищата той просто не е обърнал внимание на това, че бившата страница не е достъпна.

Как се оформя Error 404

Препоръчва се да направите това в стила на вашия сайт. Не си струва да създавате типична бяла страница, ще бъде много по-добре, ако на страницата се покаже логото или друга символика на вашата компания, а още по-добре извинение пред посетителите на страницата с грешка. 

Именно тогава има вероятност клиентът да разбере ситуацията и с удоволствие да се върне на нея още веднъж по-късно. Струва си да изключите индексирането на стр.404. В случай, че сайтът е стандартен, потенциалният клиент, въпреки грешката 404, ще затвори страницата и няма да има желание да се върне отново. Но ако Error 404 бъде оформен според темата на вашия сайт, както и добавено извинение, това действително ще помогне клиента да се върне отново във вашия сайт.

Трябва ли редовно да проверяваме сайтовете за невалидни връзки?

Напоследък си струва да се даде препоръка, за да не се занимавате в близко бъдеще с тази страница, трябва първо да тествате сайта за наличие на невалидни връзки, използвайки специално приложение или плъгини. WordPress има много възможности в това отношение, използвайте ги.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *