10-те топ професии на бъдещето | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Кои са 10-те топ професии на бъдещето. Креативността, даването на идеи и обработката на информация ще си останат истински ценните кадри. Гарантирано няма да сбъркате, ако решите да се занимавате нещо в ИТ сферата.

touch- tablet in hands Business man

Както сега, така и в бъдещето ИТ специалистите ще си останат ТОП-а в професиите. А този факт идва от това, че вече няма истински сериозен бизнес без внедрен някакъв софтуер, някаква автоматизация или онлайн услуги.

Според последните проучвания, направени в няколко големи кариерни форума Ви представяме класацията на топ най-перспективните професии на бъдещето:

  1. Пазарен анализатор – Предвиждането на пазарните тенденции ще си остане голям хит, тъй като събирането на финансовата информация е изключително ценна в много икономически сектори.
  2. Медия ремиксър – Забравете за така популярната професия “DJ”, скоро тази професия ще се превърне в съчетаване на музика, видео, снимки и анимации и ще се създават най-различни продукти за различни дейности. Ще са необходими познания по дизайн, музика и анимиране.
  3. Дрон оператор – Като имаме предвид колко популярни стават тези устройства в днешно време… Представете си в бъдеще каква ще бъде тяхната използваемост. Ще виждаме дронове навсякъде около нас – като се започне от заснемане на всякакви материали до доставки на пица, книги или други предмети.
  4. Хранителен инженер – с напредването на 3D технологиите се заговори за напредък в насоката на принтиране на всякакви чудесии, включително и храни за консумиране. Това може да гарантира силно търсене на добри инженери с образование в тази насока.
  5. Специалист „Органи“ – Скоро ни очаква сериозно отглеждане на органи…Появата на роботи хирурзи и развитие на медицината ще наложи специалистите с опит в биологията да се фокусират по отглеждането на органи и тяхната адаптация.
  6. Робот оператор – Развитието на роботизацията със сигурност много скоро ще наложи силно търсене на хора за тяхното опериране, развитие и т.н. Бъдещето със сигурност е фокус на роботизацията и ако решите да се занимавате в тази насока – няма да сгрешите!
  7. Предсмъртен терапевт – Може да бъдете сигурни, че ни остава малко време, когато ще можем да научаваме колко точно време живот ни остава…дори с точност до месец. Представете си, каква криза ще очаква доста хора, когато разберат, че им остават няколко месеца живот. Ще има нужда от хора, които имат знания по психология, житейско наставничество и опит в пътешествията. Много хора ще имаме нужда от специалист, който да ни планира последните мигове живот…
  8. Инженер на медицинско оборудване – С това бързо развиване на медицината, шанс за изкуствени органи, поддържащи апарати, скоро търсенето на хора с опит в биологията, математиката и химията ще бележи истински ръст и пазара на труда ще има нужда от наистина много и добри медицински инженери.
  9. Софтуерен и хардуерен специалист на „зелените технологии“ – Зелените технологии са голям хит още сега, а какво да говорим за бъдещето – тепърва ще се забелязва голямо развитие в тези технологии. Ще се търсят специалисти, които имат комплексни знания по софтуер и хардуер и ще се грижат за изграждането на енергийна ефективна инфраструктура и ИТ архитектури.
  10. Експерт по опростяването – Тези специалисти ще ни помагат да опростяваме своето ежедневие в по-динамичния свят, който ни очаква. Знанията, които ще са необходими за професията ще бъдат математически, дизайнерски и комуникативни умения.

Бъдете сигурни, че това е може би една малка частица от всички професии , които очакват голямо търсене… Сигурно е, че ще има и още много професии на бъдещето, за които дори не можем да си представим в момента.

Съвета, който можем да Ви дадем с тази статия е един:

Бъдете себе си и се развивайте в това, което наистина Ви влече и ще го работите с истинско желание„.

Автор: Николай Чочев – водещ лектор на курсовете:

Курс ” Уеб дизайн с HTML5 и CSS3″

Курс “CMS системи”

Курс “JavaScript Basics” и Курс “Нарязване на сайтове”

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *