5 начина да повишите доверието на посетителите във вашия сайт | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Доверието на посетителите към вашият сайт е ключов момент за повишаване на трафика и осъществяване на покупки. Всяка компания се стреми да привлече колкото може повече посетители в своя сайт, тъй като повечето от тях са потенциално заинтересовани от продуктите или услугите, които предлага бизнеса. Всъщност, това не е толкова сложна задача и е напълно решима.

doverieto-na-posetitelite-na-saita

Как да повишите доверието на посетителите във вашия сайт

За да може сайта да носи максимална полза на своя притежател, посетителите трябва да му се доверяват. Да се заслужи тяхното доверие не е лесно, но към това трябва да се стремите задължително. Ето някои наши препоръки, чието спазване ще повиши доверието на посетителите на вашия сайт, както и на компанията като цяло.

  1. Разкажете за вашата компания. Посетителите трябва да знаят, че компанията съществува дълго и успешно. Публикувайте в раздела на сайта „За нас“ сведения за служителите, партньорите, история на развитие на компанията и ще видите, че посетителите ще започнат активно да посещават вашия сайт.
  2. Отзиви. Както показва практиката, отзивите са най-действеният способ за повишаване репутацията на сайта. Когато посетителите на вашия сайт четат множество положителни отзиви, те започват да се отнасят лоялно към компанията и по-често да правят покупки. А точно това е нужно на компанията.

Онлайн-магазините трябва да публикуват отзивите на потребителите, а при работа с различни компании особено ценни са положителните отзиви на вашите партньори.

Имайте пред вид, че сега не всички хора вярват на отзивите, тъй като те могат да се купят във всякакво количество, но на по-широката аудитория от хора вашите отзиви ще помогнат те да вземат решение за покупка.

  1. Контакти. Хората е се доверяват само на компания, която в своя сайт посочи всички възможни начини за връзка с нея. Важно е също така да се посочи работното време, така че посетителите да знаят кога е удобно да ви се обадят. Запишете мобилни и стационарни телефони така, че потребителите да знаят, че точно ще получат заявената стока.

На страницата „Контакти“ също така добавете карта, за да знаят посетителите на сайта къде се намирате. Погрижете се през посоченото работно време на обажданията на отговарят компетентни служители, които могат да дадат отговори на всякакви въпроси.

  1. Награди и сертификати. Ако вашата фирма има някакви награди и сертификати, задължително ги публикувайте в сайта. Това съществено ще повиши доверието към вас и ще привлече клиенти. Също така закачете грамоти в приемната към офиса.
  2. Удобно плащане. Сега стоките и услугите могат да се плащат по различни начини, затова и вие трябва да предложите на своите клиенти различни методи на заплащане, за да могат те да изберат най-оптималния за тях. Погрижете се също за конфиденциалността на данните на вашите клиенти и акцентирайте вниманието върху това.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *