Можете да сте сигурни в едно нещо, WordPress: това вече не е само за блогове. По-долу ще обсъдим шест алтернативни приложения на WordPress, които не са блогове. Да, добре сте го прочели. Изобщо не е необходимо да използвате WordPress за блог! Някои от тези методи може да са ви познати, но е възможно да знаете малко за другите.

Социални мрежи

Вероятно сте чували за BuddyPress. Ако не, тогава това по същество това е чудесен плъгин, който превръща вашия WordPress сайт в собствена малка социална мрежа с функции като създаване на профил и обмен насъобщения. Това няма да е най-фантастичната социална мрежа, която някога сте използвали (имаме предвид, че сега тя не може да стане MySpace), но в комбинация с десетки други невероятни плъгини за социални мрежи, можете да създадете добра социална мрежа в познатата CMS платформа.

Тези видове плъгини са най-подходящи за онези от вас, които планират да създадат общност за вашето училище, работно място, църква или други подобни. По-реалистично сме сигурни, че няма да станете следващия Марк Зукърбърг или да създадете следващия Facebook, защото за постигането на нещо подобно ще изисква твърде много кодиране, сървърно пространство и поддръжка. Ако обаче сте готови да направите нещо на местно ниво, тогава BuddyPress ще бъде най-добрият ви избор.

Форуми

Ако не обичате социалните мрежи, форумът е друго нещо, в което можете да превърнете WordPress. Форумът е добър начин за създаване на общност и има BBPress плъгин, който може да превърне вашите WordPress сайтове във форуми. Плъгинът е толкова мощен, колкото BuddyPress, и напълно превръща вашия сайт в напълно функционален форум, с който вие и няколко други хора можете да общувате. Има и друга приставка, наречена SimplePress, въпреки че това всъщност не е безплатно решение (плъгинът е безплатен, но няма поддръжка).

Портфолио

Много хора обичат да използват WordPress като портфолио за своята работа. Можете да мислите за това като „органичен запис“ на вашия занаят, който постоянно актуализирате и незабавно споделяте, за да разкажете историята си за определен период от време. Вярваме, че работата, която вършите и най-добрата ви работа, обикновено е най-скорошната ви работа (освен в крайни случаи). Ето защо, дори и в блог формат, можете да се доверите на WordPress за точното показване на вашите умения на потенциалните клиенти.

Освен това има много теми на WordPress, които предлагат различни функции на галерията, за да покажете работата си като цяло. На една страница могат да бъдат показани много миниатюри, което може да доведе до свързани елементи като снимки, видеоклипове и дизайни.

Целева страница

Повечето от вас ще знаят всичко за Flavors.me и About.me, но ако искате нещо да показва вашите идентификационни данни с малко усилия, може да ви е необходима целева страница, подобна на горните сайтове, но също така искате връзка към вашия личен блог, заедно с няколко страници. За щастие за вас, WordPress ви позволява да изберете статична страница като първа целева страница. В зависимост от това, което искате, можете да го направите биография, страница за контакти или каквото и да е!

Супер лесно е да се направи. Просто отидете на настройките „Прочетете“ и изберете страницата в панела, за да се покаже като първа страница. Освен това вашият WordPress сайт ще работи както обикновено. Блогът ви ще функционира както обикновено, само URL адресът няма да влезе в последната публикация. Освен това можете да използвате целевата си страница, за да покажете своето резюме.

Резюме

Както бе споменато по-горе, независимо дали включвате автобиографията си в уебсайт или просто я използвате като целева страница, WordPress е един от най-добрите начини за показването му. Лесно е да се пусне в Интернет, да се актуализира и сподели.

Онлайн магазини

В днешно време много хора, включително вероятно и вие, купувате най-различни неща в Интернет и дори можете да участвате в света на онлайн бизнеса. Въпреки своята основна функционалност като блог платформа, WordPress също може доста лесно да служи като начин за електронна търговия. Започвайки с различни функции за изброяване на вашите продукти във формат на онлайн магазин до възможността за извършване на транзакции, WordPress може да задоволи всички нужди на вашата електронна търговия.

Горният списък не трябва да бъде окончателен. Какви други начини използвате WordPress? Споделете в коментарите или във Фейсбук страницата на IMG ИТ Академия Пловдив.