В интернет маркетинга конверсия е коефициентът на посетителите в даден уебсайт, които правят нещо повече от бегъл преглед на съдържанието или посещение на сайта.

konversiiПредставете си ситуация. Вие сте на бизнес парти и се запознавате с интересен човек. И между вас започва диалог:

Той: „С какво се занимавате?“

Вие: „Аз съм архитект“.

Той: „О, чудесно! Вие проектирате сгради?“

Вие: „Да, старая се…“

Той: „А в нашия град проектирали ли сте?“

Вие: „Да, новия Университет е моя работа“

Той: „Наистина? Много красива сграда!“

Обърнете внимание, вие правите впечатление на човек, без да се стараете да го правите.

А сега си представете друга ситуация. Вие се запознавате с интересен човек, и той ви задава същия въпрос : „С какво се занимавате?“. Този път вие отговаряте по различен начин.

Вие: „Аз съм млад и обичащ своята работа специалист, оказващ услуги по проектиране. В основата на моята работа лежи многогодишен опит, също така и използването на иновационни технологии, което заедно обезпечава най-високо качество на сградите и уникално потребителско изживяване. „

Той: „Ясно….“

Същото нещо се случва и в реалния живот. В лична среща с човека вие се описвате по един начин. В сайта, в социалните мрежи, рекламни материали – съвсем различно. Започвате да раздувате своите предимства и при това, използвайки клишета, което е противно да се чете. Защо го правите? Защо говорите думи, които в истинския живот не бихте казали? Или мислите, че в интернет има някакъв особен стил на общуване, и всички непременно трябва да го следват?

Убийци на конверсии – 7 фрази, след които посетителите излизат от вашия сайт

Не използвайте следните фрази, когато описвате своите продукти или услуги.

  1. Иновационен

Много фирми се провъзгласяват за иновационни. „Иновационна компания“, „иновационни технологии“, „иновационни методи“ – звучи красиво! Не е важно, че няма никакви иновации, важното е да се поднесе професионално, а после ще се разберем.

„Иновационните, високо технологични методи на лечение, прилагани в ………., позволяват значително да се увеличи качеството на живота на пациентите“.

„Иновационни методи в преподаването на чужди езици“….. и т.н.

Ако всички, които се представят за иновационни, бяха действително такива, живота ни щеше да бъде значително по-добър.

Никога не използвайте думата „иновационна“ при описанието на своята компания, ако тя действително не е такава. А ако действително използвате иновационни методи, разкажете за тях подробно какви са те и какви са ползите за клиента. Всички ваши думи трябва да бъдат подкрепени с доказателства.

  1. Лидер в своята ниша

Юсейн Болт е лидер в своята ниша. Олимпийските медали са доказателство. Microsoft е лидер в своята ниша. Представителни офиси в 190 страни и персонал от 90 000 човека доказват това. А вие защо се наричате така? Кой ви провъзгласи за лидер? Вие самите? Това не се брои.

Където и да се обърнеш, все лидери.

  1. Най-високо ниво на обслужване

Извинете, но това колко е? Много повече от най-високото ниво, или само няколко сантиметра? За някои това може да бъде буквално „носене на ръце и безплатен обяд с черен хайвер“. А за вас, какво е? Сигурно нещо друго…..Така, че разкажете на своите клиенти, в какво се състои вашето обслужване. Защото често се случва в сайта да пише едно, а в действителност се оказва съвсем друго: грубата леля Катя приема поръчката, а смахнатия чичо Гошо я доставя. Ето ти обслужване.

Най-високото ниво на обслужване не трябва да бъде само на думи.

  1. Уникален опит

Отпечатъците от пръсти са уникални. Снежинките са уникални. Вие като личност сте уникални. Но вашия опит в работата едва ли може да се нарече така. А и не е необходимо. Може би това е откровение за вас … но Вашите клиенти не се интересуват колко уникален е вашия опит. Всичко, което ги вълнува е каква полза ще имат те от сътрудничеството си с вас. Така че по-малко хвалби и повече конкретика.

  1. Работа с различно ниво на сложност

По какви критерии ги разделяте? Дори някои собственици на бизнес не могат логично да отговорят. Така, че защо трябва въобще да се пише за това? Просто разкажете какво правите и как, и това е достатъчно. А потребителите сами ще решат дали това е подходящо за тях, или не. Празните фрази нищо не означават.

„Вадене на зъби с различна степен на сложност“

„Натрупания от нас опит ( повече от 5 год.) ни позволява да изпълняваме ремонти с различна сложност“

„Изпълняваме работи с различна сложност“.

Сложността е една такава……различна.

  1. Фокусирани върху резултатите

Наистина? Вашата компания е фокусирана върху това, за което и плащат пари? Вие сте страхотни. От вас трябва да се взема пример!

  1. Разумни цени

Какво означава това? Колко? Мислите, че използвайки тази фраза, веднага ще привлечете куп клиенти? Този израз не може да се вземе на сериозно, докато не назовете конкретна цифра.

Не сме включили всички използвани клишета, а само най-разпостранените. Вие имате ли любими фрази? Ако да, споделете ги.

Убийци на конверсии -7 фрази, след които посетителите излизат от вашия сайт