7 безплатни и малко известни инструменти | IT ACADEMY

7 безплатни и малко известни инструменти за по-продуктивна работа в интернет

 

7 безплатни и малко известни инструменти за по-продуктивна работа в интернетС подходящите инструменти работата става много по-приятна

1. Sharegrab
Sharegrab – е безплатен инструмент, с който можете бързо да намерите най-популярното съдържание в избраните от вас страници във Facebook. Това може да бъде полезно за по-ефективна консервация на съдържанието и за се наблюдават действията на конкурентите.
Сред основните предимства на услугата:
• Не е необходимо да се абонирате за интересесуващите ви страници във „Фейсбук“;
• Избраните страници могат да бъдат сортирани в папки (например, в една папка, можете да добавите само чуждестранни страници, а друга български, една страница, посветена на здравословния начин на живот, а друга страница с отлични цитати.
Как става това на практика?
Първото нещо, което трябва да направите – е да се регистрирате. За да направите това, щракнете върху „Регистрация“ – “Sign up” – “Create my free account” и след това въвеждаме своето потребителско име и парола от Facebook.

7 безплатни и малко известни инструменти за по-продуктивна работа в интернет

След това добавете интересни страници. Кликнете “Manage pages” (Управление на страници) и въведете името си (услугата ще ви помогне автоматично да го попълните). Страниците, които не ви подхождат може по всяко време да премахнете, като натиснете кръстчето от дясно.

7 безплатни и малко известни инструменти за по-продуктивна работа в интернет

След като добавите страници, трябва да ги разпределите по папки ( така наречения – pods). За да преименувате папка, натиснете “Rename”. (Преименуване). За да видите най-популярните публикации на страниците, кликнете върху името на папката, в която пребивават. На следващата картина е показано как да го направите.

Създаване на нов пост в Sharegrab

По подразбиране, услугата ви показва най-популярните постове за 3 дни, но вие можете да промените времевия промеждутък на 1 ден, седмица, месец.

7 безплатни и малко известни инструменти за по-продуктивна работа в интернет

8-те най-популярни мнения на избрани страници в последния месец

 

Защо е необходима тази услуга?
С нея ще можете по-ефективно да наблюдавате интересните съдържания, както и да черпите идеи от по-успешните страници на конкурентите.

 

2. Hellobar
Виждате ли червения панел на върха на нашия сайт, който ви предлага подарък? Това е панел Hello Bar, и вие можете да си го сложите на вашия сайт абсолютно безплатно. С него можете да рекламирате вашия бюлетин или изпращате трафик към определена страница на вашия сайт (ето например, ние го използваме, за да споделим с вас нашата безплатна електронна книга).
Сред основните предимства на услугата:
• Голям брой настройки: различни цветове, копчета, размер, движение, заедно със страницата, възможност за събиране на имейли и т.н.

Panel Hello Bar, предназначени за събиране на електронни писма

Panel Hello Bar, предназначени за събиране на електронни писма

• Адаптивност: ако седнете сега на компютъра си, точно сега, вземете един ъгъл на браузъра, намалете размера на прозореца и се убедете сами.

• Достатъчно подробна статистика (брой импресии – един преход – 2% конверсия – 3).

Отчет в Hello Bar

Отчет в Hello Bar

Как става това на практика?
Когато отидете в сайта на hello bar,първото, което ще ви предложат да направите е да въведете адреса на своя сайт. Въвеждаме го.

Главна страница на услугата Hello Bar

Главна страница на услугата Hello Bar

След това ще ви помолят да изберете целта на банера:пренасочване на трафика към определена страница, събиране на имейл-адреси или да поканите вашите приятели да се присъединят към вашата група в социалната мрежа ( да им предложите да разпостранят вашето съдържание)

С каква цел създавате банер в Hello Bar

С каква цел създавате банер в Hello Bar

 

Ако изберете първия вариант, ще трябва да въведете линка към страницата, където искате да отиде трафика, в да изберете на кои страници на сайта ще бъде показан вашия панел ( на всички, на някои определени или на една)

Създаване на банер Hello Bar

Създаване на банер Hello Bar

Във втория прозорец вписваме основния текстови панел и текст на бутона ( или препратка, каквото изберете). Веднага можете да видите готовия резултат.

Основни настройки

Тук определяме нужните параметри на настройките:

Разширени настройки
След това натиснете бутона “Continue” (Продължи), въведете вашия имейл и парола (за регистрация на сайта) и как да се инсталира банера:

Варианти за инсталацията банер Hello Bar

Варианти за инсталацията банер Hello Bar

„Аз мога да инсталирам кода самостоятелно“ – ще ви дадат код, който трябва самостоятелно да добавите на своя сайт. „Аз използвам WordPress“ – ще ви бъде даден линк за изтегляне на плъгин. „ Напишете на моя уебмастър“- оставяте своя имейл и ви изпращат писмо с код. „Нужна ми е помощ“ – пред вас се появява прозорец, където можете да напишете своя въпрос.
Ако изберете втория или третия вариант, трябва да преминете почти същите стъки. Всички насторйки са прости и интуитивно разбираеми.
Защо е необходимо тази услуга? За да не се губи време за да създавате свои собствени панели.
3. Clipping magic
Clipping magic е услуга, която позволява с няколко кликвания да премахнете зададения фон от всяко изображение. За тези, които не могат да работят с Photoshop, това е находка. Можете просто да вземете зеления маркер, да го прекарате по обекта, който искате да запазите, след това вземате червения маркер и го прекарвате по зададения фон. Фона ще бъде премахнат.
Сред основните предимства на услугата:
• Смешна цена: $ 3 на месец за 15 готови снимки (т.е., те могат да се преправят докато не ви харесва финалната версия), $ 8 за 100 снимки и $ 15 за 500 снимки.

• Интуитивен интерфейс.

Clipping magic презентиране

Clipping magic

Защо е необходима тази услуга? За да не се занимавате с Photoshop.

 

ВИЖТЕ СЛЕДВАЩИТЕ ИНТСРУМЕНТИ >>>

** **