Онлайн клиентите, както и всички останали клиенти се различават един от друг. Ще ви запознаем със седем от тях.

Onlain-klienti-1

Типове онлайн клиенти

  1. Постоянни онлайн клиенти

Притежатели на златни статуси в повечето големи интернет – магазини. Те пазаруват онлайн толкова дълго и често, че имат приятели сред продавачите и операторите. Те обичат да опитват нови технологии в интернет пазаруването и търговците на дребно използват това. Най-вероятно, светът им дължи появата на Apple Watch.

  1. Снайперисти

Тези онлайн клиенти  знаят точно какво искат да купят и вървят към целта по най-краткия път чрез заявки за търсене. Те предварително знаят всички плюсове и минуси на нужния продукт, и с удоволствие посочват неточностите в описанията на магазините.

 

  1. Професионалисти

Те вече не си спомнят кога са купили нещо на пълната му цена. Техните адреси на пощите се появяват в базите на рекламните писма по-рано, отколкото някой успее да се отпише от тях. Те са готови да чакат до като падне цената на продукта, осъзнавайки риска, че могат да го купят и по-рано. Такъв будистки подход често привлича късмета на тяхна страна, и те успяват да се възползват от рядко сътрудничество, или изключително издание на една трета от цената.

 

  1. Визуали

Онлайн пазаруването за тях е начин за повдигане на настроението, да помечтаят или да убият малко време. Закупуването на финала не е толкова важно, както приятния процес на търсене, затова при много от тях можете да видите изоставена количка, пълна с продукти. Тези онлайн клиенти  обичат да съставят пълни списъци и именно заради тях магазините правят видеопрегледи, панорами и HD-снимки, на които продуктите едва ли не могат да се пипнат с ръка.

 

  1. Фенове

Те се абонират за всякакви марки дори и в Surfing Bird, без да пропускат нито една фотоистория и са готови да участват в конкурси просто заради самото чувства. За тях индивидуалните предложения са много по-ценни от всякакви намаления, а най-добрия подарък е именно сертификата за покупка в един от сайтовете.

  1. Играчи

Най-хазартните онлай клиенти, за които шопинга в интернет е лов. Обикновено той започва с обява „В наличие остана един продукт“ или дори „Този продукт е изчепран“. Дългото и сложно търсене на края може да ги отведе до колекцията на частен продавач, в китайски сайт агрегатор без английска версия или в darknet – дори ако само трябва да си купят един чифт маратонки. Най-интересното е, че обекта на желания има голяма вероятност да им попадне пред очите няколко часа преди по-рано.

  1. Перфекционисти

Покупката може да им отнеме няколко дни. По-бързо е просто невъзможно да се проверят всички предложения, достъпни в интернет. Те дълго претеглят плюсовете и минусите, и дори опаковката и транспорта имат значение за тях. Всеки магазин може да се гордее, ако такъв онлайн клиент се върне отново при него за покупка.