Digital Marketing – обърнете внимание на предстоящите тенденции и бъдете готови за тях, защото лидери стават тези, които правят планове предварително, за да могат да предвидят промените и тенденциите по-рано.

Не е задължително да използвате всички тенденции на Digital Marketing, но си струва да се запознаете с тях, ако искате да бъдете конкурентни в своята сфера.

  1. Съдържанието все още е цар.

През следващата години съдържанието ще остане важна част от всяка маркетингова кампания. Грижата за вашия сайт да бъдете намерени на интернет е основната задача. Опитните търговци знаят, че да публикуват съдържание с високо качество е най-добрият начин за повишаване на рейтинга в очите на търсачките и привличане на клиенти.

Уникалното, интерактивно съдържание, с което потребителите могат да си взаимодействат – това е ключът към успеха.

Съвет: Специалисти съветват да се обърнете към старото съдържание. Вместо да публикувате 4 нови статии със средно качество, те препоръчват да премахнете статиите с подобно или дублирано съдържание, и да напишете една, качествена и съвременна статия. Google ще оцени това.

2. Нарастващата популярност на видео рекламата.

Въпреки факта, че видео рекламата за такива гиганти като Facebook и YouTube, не е новина, експертите смятат, че подобна реклама скоро може да се види на повечето сайтове  под формата на изскачащи прозорци.

3. Адаптация за мобилни устройства – това е необходимост.

През 2017 г., мобилната оптимизация ще стане по-важна от всякога. Както знаем Google се отнася по-благосклонно към сайтове с адаптивно оформление или мобилната версия, и индексира такива сайтове на първо място.

Това е вярно. Посетителят, попадайки на вашия сайт трябва бързо да се ориентира и да намери правилната информация, независимо от използваното устройство. Ето защо,  фокусирайте се върху мобилната оптимизация, мобилна реклама, или отделно съдържание за мобилни версии. Това ще бъде ключова тенденция на маркетинговата стратегия за 2017 година.

  1. Конверсия – за социалните мрежи.

Реклама в социалните мрежи става все по-ефективна. Повечето социални мрежи ще продължат да усъвършенстват възможностите за таргетирана реклама.

Освен това, експертите смятат, че през 2017 г. онлайн общността ще изпълнява не само функцията за привличане на потенциални клиенти, но ще се превърне в нови конверсионни канали и ще може да предлага инструменти за конвертиране на потенциалните клиенти в купувачи.

  1. Live Video Streaming набира скорост.

Потребителите на социалните мрежи все повече чувстват необходимост от получаване на информация в режим реално време.

Благодарение на високоскоростния интернет и вездесъщите мобилни устройства, това става възможно, и предаванията на живо вече се превръщат в тенденция. Все повече и повече приложения и социални платформи, включително Facebook и YouTube, са започнали да предоставят необходимата функционалност за такова съдържание. Например, първите президентски дебати тази година в Съединените щати се излъчваха в реално време в социалните мрежи, което привлече милиони зрители по целия свят.

Много компании вече започнаха да използват Live Video Streaming за обяви, важни събития, интервюта и видео блогове. Експертите смятат, че 2017 год. ще бъде пик на популярността на тези видео предавания.

  1. Година на интелигентни устройства и технологии.

Преди няколко години Google и Apple представиха на света новите си продукти на Apple iWatch и Google Glass. Освен тях има и други интелигентни устройства, които могат да се поставят на и интерактивно да взаимодействат с обкръжаващата среда и дигиталното пространство.

През 2017 г., технологията в областта на преносими умни джаджи ще продължи да расте, което от своя страна ще започне да се променя лицето на Digital Marketing.

Маркетолозите ще се фокусират върху потенциала на „носещите“ технологии, които с времето са способни да съкратят различията между Digital Marketing и реалния маркетинг.

  1. Търсещите алгоритми ще се променят. Отново.

Независимо дали ви харесва или не, но алгоритмите ще продължат да се променят. Тъй като всяка секунда в интернет се добавя огромно количество информация, търсачките ще продължат да работят за усъвършенстване на алгоритмите, за да определят кое съдържание е достойно да попадне на първите страници с резултати от търсенето, и кое не.

Следователно, единствената стратегия в Digital Marketing, към която трябва да се придържате, според експертите, е да бъдете информативни, оригинални и полезни за вашата аудитория.