За landing page на мода също е минимализма. За да бъде целенасочен и да не се отвлича вниманието на клиента,  а той да върви по предварително подготвения коридор, е необходимо, landing page да се състави правилно, без излишни неща и всякакви детайли, които отвличат от основната задача.

Основната задача на landing page и дизайна е да се привлече вниманието към определени думи. Трябва да се съсредоточим върху предимствата на продукта, надеждността на компанията и изпълнението на целевото действие от страна на самия клиент.

Не забравяйте, че бутоните с ярки цветове (най-често червени) увеличават конверсията, в сравнение с по-малко възбуждащите тонове (например зелени) с 12-15%.

Релевантност на landing page по отношение на заявката за търсене

Това също е доста важен показател, който пряко ще засегне броя на клиентите, които са дошли за реклама и са закупили стоки. Съответно, ако в рекламен банер или заявката за търсене има часовник с определен модел с отстъпка от 50%, тогава и на  сайта трябва да бъде точно този часовник и с такава отстъпка.

Ограничаване на сроковете

Достатъчно разпостранена схема, която заставя клиента да реши възможно най-бързо е ограничаване на сроковете за продажба на продукта. Често за това се използват фалшиви фрази, че стоките скоро ще свършат, последни бройки, таймери за намалението и т.н. Въобще всичко, което може да покаже на клиента, че стоките скоро ще свършат, или печелившото предложение ще завърши.

Това е друг начин да накарате потенциалния клиент да предприеме определено действие и да го затвори. Така посетителят се лишава от възможността да мисли дълго, и вероятността за покупка се повишава няколко пъти.

Отработване възраженията на клиента

Разбира се, всички търговци се учат, че не всеки клиент е купувач. И това наистина е вярно. Не преследвайте всеки посетител на сайта, който смята, че стоките са скъпи, ненадеждни или нещо подобно. Но в същото време, да се отработят всички потенциални възражения, добрия landing page е длъжен.

Възраженията се отработват най-често в две посоки: обосноваността на цената на стоките и надеждността на продавача. И ако често няма проблеми с цената, защото има „ограничено предложение“, както е споменато по-горе, тогава с надеждността на продавача, ще трябва да се разсеят постоянните съмнения.

Най-лесният начин е да тествате продуктите в рамките на няколко седмици. Но този метод не работи, ако се осъществяват продажби на нещо, с изключение на програми и учебни материали в Интернет. Трябва да убедите клиента, че компанията е пример за надеждност. За тази цел са подходящи отзиви, официалните реквизити на компанията, схемата на пътуване и т.н. Това позволява клиента да разбере, че компанията е напълно реална, а не фалшива.

Липса на сложни форми на попълване

Една от най-важните грешки на новаците. Понякога в landing page  се правят толкова неудобни форми за попълване, които направо убиват желанието да се поръча продукта, дори той да се харесва. За да улесните на потенциалния клиент живота, е достатъчно просто да го помолите да си остави телефона и след това да му се обадите, като зададете всички въпроси по телефона.

Също така, не забравяйте, че в много области мобилният трафик преобладава. И на мобилен телефон ще бъде много трудно да се попълнят много задължителни полета в приложението. Ето защо трябва да използвате минимум информация от клиента и само след като се свържете с него, да уточните подробностите.

Важното е да запомните, че най-добрия landing page  не се създава веднага. Изисква се постоянен анализ и избор на най-добрата стратегия за популяризиране на стоки или услуги и постоянен метод за подобряване на продажбите.