Защо трябва да изберете Facebook за дигитален маркетинг. Маркетингът е ключът към успеха на всеки бизнес. Ако вече сте предприемач или планирате да започнете стартирането си тази година, е много важно веднага да имате своя маркетингова стратегия.

Необходимо е да определите бюджет и да пробвате един маркетингов канал един път, за да оцените възвръщаемостта на инвестициите и да решите дали да продължите. Много професионалисти смятат, че рекламата във Facebook ще надмине всички други дигитални маркетингови канали.

 

Защо да използвате Facebook за дигитален маркетинг?

Персонализирана целева аудитория

Рекламните кампании във Facebook са персонализирани за конкретна аудитория. По тази причина Facebook Custom Audience Tool може да работи перфектно. Този инструмент позволява на маркетолозите да изтеглят списъци с контакти, като имейли, потребителски идентификатори и телефонни номера, така че да могат да настроят таргета към определена реклама.

Това е подходящо за всички: от частни предприемачи, които имат само няколко стотин контакта до гигантски компании със стотици хиляди контакти.

Максимална видимост при минимални разходи

Ако планирате да популяризирате бизнеса си в Интернет, имате нужда от голяма аудитория. Понастоящем Facebook се класира на трето място сред най-популярните онлайн платформи, в които работят 1,79 милиарда активни потребители всеки месец.

Рекламирането в Facebook е относително по-евтино, отколкото в Google.

Също така проучването показва, че потребителите изразходват 90% от времето за мобилни приложения, а Facebook е лидер като най-натоварена платформа. Въпреки че не е нужно да харчите всичките си пари за рекламиране във Facebook, тези числа са просто твърде големи, за да ги игнорирате.

Разпознаване на марката на ранен етап

Facebook може да работи като PR инструмент.

Целта на кампанията за повишаване осведомеността на марката е да се използват данните от анализа, за да се постигне максимален обхват на аудиторията. Много е важно да започнете да работите по този въпрос на ранен етап. Целта е да привлечете вниманието на хората.

Facebook Live

Видеото е безспорен шампион за привличане на клиенти. Facebook Live позволява на всеки потребител да записва видеоклипове на живо и да ги споделя с приятели.

Компаниите могат да използват това за своите собствени интереси по няколко начина:

  • Предоставяне на клиентите на задкулисен опит;
  • Преглед на нови продукти или актуализации;
  • Преглед на нови продукти или актуализации;
  • Отговори на въпроси.

Хората прекарват трикратно повече време, гледайки видео на живо, отколкото да изучават съдържание. Следователно, видеото трябва да бъде включено в Facebook за дигитален маркетинг.