Хостинг услуги - полезни съвети | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Какво е хостинг услуги? Хостинг (англ. web hosting) е услуга по поставяне на вашия сайт на сървъра, за който следят квалифицирани специалисти, поддържащи неговата работоспособност 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината.

hosting-usluga-1

Сегашната ситуация в сферата на бизнеса днес се развива по такъв начин, че всяка фирма се опитва да използва всички възможни начини, за да може колкото се може по-добре, правилно и с резултат, да разкаже за своята дейност.

По този начин компаниите се стремят да заемат лидерски позиции на пазара, да привлекат вниманието на нови клиенти и да укрепят доверието на старите.

Способите да разкажат за себе си са много, започвайки от баналните сплетни и завършвайки със сериозно обмислените рекламни кампании.

Първата стъпка по пътя към успеха може да бъде създаването на представителен офис в интернет, просто казано, един сайт, където всеки ще може лесно да потърси и да намери информация за компанията, нейната дейност и заслуги. Сайтът е разгърната, напълнена с полезна информация визитна картичка на фирмата, от която клиентите и партньорите оформят първото си впечатление за компанията. А за създаването на това впечатление отговарят уеб компании, предоставящи на физически и юридически лица хостинг услуги.

Количеството сайтове за забавления расте с всеки изминал ден, това са сайтове за игри, за фен клубове, развлекателни, в това число „домашни страници“ и т.н.

Никога преди не е било толкова лесно да се открие собствен сайт. И ако за бизнес проектите важен аспект при избора на хостинг услуга се стабилността и надеждността, за нетърговските и ниско бюджетни сайтове, важното остава достъпността, т.е. не високата цена.

Хостинг услугите са платени и безплатни, така че компаниите, които желаят да използват този вид услуга, има възможност за избор между платена и безплатна услуга.

В какво се състои предимството на платения и недостатъците на безплатния хостинг.

Ако се създаде уеб сайт с помощта на безплатен хостинг услуга, на страницата ви автоматично ще бъдат поставяни банер реклами на различни фирми, реклами, текстови включвания, и всякаква не нужна информация, отвличаща посетителите на сайта от неговото целево съдържание.

Тъй като броят на сайтове, хоствани от безплатен уеб хостинг е неограничен, това може да доведе до някои неуредици в работата на вашия сайт.

При платените хостинг услуги, натоварването на сървъра е ниско, и следователно работата на вашия сайт е гарантирана без всякакви усложнения.

Също така, когато решите да се възползвате от платени хостинг услуги, можете да сключите договор с компанията, предоставяща тази услуга, че всяка поверителна информация няма да бъде предоставяна на трети лица.

Освен това в посоченото работно време вие ще можете да зададете всякакви интересуващи ви въпроси, да се консултирате, да изразите благодарност, както и ще имате възможност да участвате в различни, провеждани от хостинг компанията акции, и да използвате предоставяните услуги в пълен обем.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *