Това, че в Интернет може да се печели, при това доста добре, отдавна вече не е тайна. Въпреки това, когато става въпрос за създаване на първия си проект, се оказва, че има много нюанси.

idea-za-sait

Ето няколко идеи за печеливш сайт

Един от основните проблеми както за начинаещи, така и за вече опитните, е тематиката на сайта, защото най-вероятно на са останали тема, в които да няма конкуренция.

В действителност, не всичко е безнадеждно, и много от идеите на сайтовете са пред очите на всички, просто хората са свикнали да обръщат внимание само на очевидните неща, без да забелязват многото възможности. Понякога е достатъчно да се вземе вече съществуващо решение, малко да се промени подхода и да получите всички шансове да се превърнете в лидер на тези ниши. За да ви помогнем да изберете сайт, който действително да бъде печеливш сайт, решихме да споделим няколко интересни идеи, които можете да използвате, за да стартирате свой собствен проект.

Lego принцип

Опитите да обхванеш необятното обикновено не свършват добре. Много по-успешна стратегия ще бъде избора на определена тема, а след това отделяне в нея на отделни направления, по едно от които се създава тематичния сайт. Например, пускайки сайт за немски автомобили, вие едва ли ще можете да го направите успешен. А ако пуснете тематично онлайн-списания, посветено на Audi A4, имате шансовете да станете един от лидерите в тази ниша и да имате печеливш сайт.

Инструкция към техника

Големите марки нямат нужда от представяне, но има много производители, които произвеждат добра техника, но до голяма степен остават неизвестни за купувачите. Каталог с инструкции за такава техника, например, производство в Китай би могла да получи не малко трафик.

Регионални проекти

Друг отговор на въпроса, какви теми да изберем за печеливш сайт. Добра идея е да създадете сайт с новости в банковата сфера на вашия регион.

Потребителско съдържание

Ниша в социална мрежа или тематична общност на определено ниво на развитие е в състояние да функционира без намесата на администраторите. Достатъчно е само да се занимавате с модерация, а от полезния контент потребителите ще се генерират сами. Пример на такъв проект: въпроси и отговори по играта в сайта „World of Tanks“.

Обслужващи функции

Обичайните сайтове могат да получат нов живот, ако към тях се добавят някои обслужващи функции. Например, в сайт с HD-изображения да се организира рейтинг и личен кабинет на потребителя, решение, което ще даде възможност да се запазват любимите снимки в избрано и сам да добавя изображения в сайта.

Преводи

Тази идея за сайт за добра печалба изисква добро владеене на езици, а ако трябва да бъдем по-конкретни – английски. В такъв случай няма нужда да се губи време за писане на съдържание, достатъчно е да се намери подходящо съдържание от други източници и то да се преведе.

Тенденции

Тази тема винаги работи, но не винаги е възможно да се избере правилната линия на работа. Същността е в това, да разберете коя тенденция в бъдеще ще набира скорост и ще се ползва с популярност в бъдеще, и да създадете съответната тематика.

Както виждате, изборът на тематика за печеливш сайт не е толкова сложно. Просто трябва да отделите време за анализ и да направите експерименти, за да се убедите в правилността на взетото решение.

7 интересни идеи за създаване на печеливш сайт