Готов шаблон на сайт използват много хора. Но, в 90% от случаите, ако нямате специализирани знания, не можете сами да се справите с инсталирането на готов шаблон на сайт. Като правило шаблонът винаги се изкривява и трябва да го оправяте, настройвате , да избирате правилните параметри, да добавяте скриптове, които по някаква причина не се изравнят.

Да не говорим, че трябва отлично да разбирате какво е това SQL и как да създадете база данни на хостинга, да инсталирате CMS, накратко, ако преди не сте се правили това, няма да ви бъде лесно.

Може и седмици да се сражавате с готовия шаблон на сайт, но ако нямате голямо желание да станете уеб администратор, тогава няма смисъл от такава самостоятелна настройка. По-лесно е да платите на специалист, който ще направи всичко за много по-кратко време.

Искам да променя шаблона на сайта!

Най-важното нещо, което трябва да разберете, преди да изберете шаблон, е, че сайтът Ви също така ще се получи точно като избраният шаблон.

И няма да можете да промените нищо без усилия, а и това не е рационално, все това е шаблон.

Може да си помислите, че това е дреболия: помислете, шаблонът има три иконки, вие искате пет. Но понякога дори да за направите такива малки промени, може да се наложи да преправите целия шаблон, а цената на такава работа може да надвиши цената на шаблона на сайта.

Ето защо е важно да изберете шаблона, който първоначално харесвате и е подходящ за вашите задачи, за да може в него да не променяте нищо съществено, максимум цветовата палитра, снимки с логото.

В този случай сайтът ще остане стилен, ще бъде по-фокусиран върху вашето направление и ще работи стабилно, и за дълго време.

Например, готовите дизайни на къщи струват по-евтино, отколкото индивидуалната работа на архитекта, но нищо в този проект няма да ви дойде на ум да променяте сами.

В крайна сметка, всеки възрастен разбира, че ако започне да променя такъв проект, да премества стени, да променя стаи, дебелината на фундамента – в повечето случаи просто всичко ще рухне.

А преработка на проекта – това е отново индивидуален разговор с опитен архитект, който трябва да прецени всичко, да вникне в проекта, да направи изчисления, след това отново да го промени в съответствие с вашите желания, да внесе нужните корекции, да съгласува проекта с нужните инстанции, да обясни на строителите какво да правят, да ги контролира и т.н.

Ясно е, че цялото това суетене ще струва повече от първоначалната цена на такъв готов проект. Точно така е и с готовият шаблон на сайт. Избрали, инсталирали, сменили картинките на своята тематика и това е всичко!