Интернет маркетинг: финанси и перспективи |IMG “IT ACADEMY“

Реално ли е да се проведе интернет маркетинг без бюджет? Представени са много книги, които ще ви помогнат да разберете този проблем, но преди да ги купите, трябва да разберете поне основите на проблема с финансирането на интернет маркетинга. Ако имате познания в тази индустрия, можете да разберете настроението на целевата аудитория и да започнете да популяризирате вашия ресурс.

В началният етап може да минете дори без вложения или с минимални такива. Но във всеки случай, както и във всеки друг бизнес, най-добре е да имате поне малък капитал, който може да бъде инвестиран в една или друга ситуация в интернет маркетинга за по-ефективно популяризиране.

Хората, които са професионално ориентирани към интернет маркетинг, изпълняват такива действия:

  • SEO оптимизация на сайтове
  • Дигитален маркетинг и социални мрежи
  • Курсове по „Онлайн маркетинг и SEO“
  • Провеждат индивидуални консултации
  • Работят с текстове, водят блогове, пишат статии за социалните мрежи, създават слогани и заглавия, превеждат текстове за чуждестранни публикации.
  • Създават медийно съдържание (снимки, видео, аудио).

Оправдаването на тези услуги е трудно да се определи, но тъй като търсенето е стабилно, не пада, можем да кажем, че хората са готови да платят за тази дейност. По-икономично е да наемете един човек, който разбира от интернет маркетинг и постоянно работите с него, вместо да се свързвате непрекъснато с маркетинговите агенции.

Популярността на интернет маркетинга расте с всяка изминала година, така ,че скоро във всяка компания ще се наложи да има специалист по интернет маркетинг.

Перспективи за интернет маркетинг

Добрата стратегия на интернет маркетинга е ключ към успеха на всеки бизнес.  Стратегията на интернет маркетинга отдавна работи за бизнеса на хората от Запада, но какво да кажем за нас? Голяма част от хората я игнорират. Някои бизнесмени все още не разбират какво представлява за бъдещето на бизнеса интернет маркетинга.

Развитието на интернет маркетинга също се забавя и от недоверието към потребителя. Често собствениците на бизнес отказват интернет маркетинг, защото смятат, че потребителите няма да купят стоки, които не могат да пипнат и видят с очите си.

Освен недоверието към стоката, която не могат да пипнат, има и недоверие към електронно разплащане, въпреки че то е нещо обичайно. Потенциалните клиенти смятат че парите могат да пропаднат, а продавачите могат да се укрият. Това отношение възпрепятства развитието на интернет маркетинга и създаването на печалба онлайн.

Но има развитие и количеството клиенти в интернет магазините расте, затова е възможно след няколко години доверието към стоките и услугите онлайн да бъде много по-високо. Подобен напредък не само ще позволи на бизнеса да се развива много по-бързо, но и да купува качествени стоки и услуги на най-изгодните цени, без да губи качеството си.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *