Анализът на повече от милион отзиви са намерили връзка между времето на деня и настроението на потребителя. Тези данни могат да бъдат полезни на всички, които водят групи в социалните мрежи и се опитват да съберат най-голям брой отзиви от интернет потребителите.

 

internet-potrebiteli-2

Как реагират интернет  потребителите

Ето какви реакции можете да очаквате през различните часове от денонощието.

Сутрин

Най-лошото време за бизнес се оказва сутринта. Независимо от това, че от четири до осем сутринта се пишат малко отзиви ( за тези три часа хората имат време да пишат малко повече от един процент от коментарите), техния тон е по-лош: в седем сутринта  интернет потребителите, които още не са се наспали, слагат повече отрицателни отзиви ( 34% от всички оценки през този час), а средната оценка на компанията сутрин не превишава 3,4 точки.

Започвайки от осем часа, активността на интернет потребителите отново се повишава, а с нея  и средната оценка: от осем до десет часа сутрин се пишат 2% повече отзиви, отколкото за осемте предходни часа, а оценките отново се стремят към 3.5.

През деня

От 11 до 17 часа се пишат половината от всички отзиви, като оценките са средни, рядко под 3.5 точки. Пика на писателската активност е към 15 часа: през тези 60 мин. интернет потребителите пишат 7,5% от мненията.

Така че, ако една компания иска да събере повече обратна връзка и е уверена в нивото на собствената си услуга, средата на деня е идеалното време за провеждане на акции.

Вечер и през нощта

В продължение на два часа – от 21 до 23 се пишат 17% от всички писмени коментари. Освен това близо към полунощ средната оценка във всеки коментар расте. Ако през деня тя е била около 3.5 точки, то към 23 часа става 3,65.

Вечер хората се прибират, след като са посетили различни места. И бързат да разкажат за тях в мрежата. Именно през това време бизнеса може да очаква най-много положителни оценки за своята работа. Компаниите е най-добре да планират акциите ( особено вечерта в делнични дни: броят и тонът на коментарите на интернет потребителите в този период е значително по-висок.

В полунощ се пишат най-много положителни отзиви ( 64% от отзивите през този час са с оценки «4» и «5»),  но като цяло активността на интернет потребителите е по-висока в разгара на работния ден.