Предпоставките за счупване или повреда на съвременния смартфон са в изобилие, особено на фона на повишената динамика в живота на всеки. Ето защо, важна стъпка след покупката на нов апарат е осигуряването на неговата допълнителна защита чрез калъф.

Кои са трите най-важни стъпки при избора на подходящия аксесоар? Нека видим съветите на онлайн магазин Etuo.bg.

В кои случаи се използва калъф за телефон

Обикновено хората предпочитат кейсовете за смартфони по две основни причини: за защита на екрана и гърба на апарата от счупване и покриване с драскотини или за промяна на дизайна. За повишаване здравината на дисплея и корпуса, особено в случаи на случайни изпускания и падания върху твърда и плътна повърхност.

Калъфите и кейсовете за телефони са предпочитани и за промяна на дизайна и разнообразяване на външността. В отделни моменти дори тези аксесоари се използват за по-лесното транспортиране и носене на смартфона. Това са тези видове, които се закачат на колана и позволяват лесното и бързо изваждане и обратно връщане на апарата.

Какви видове се предлагат онлайн

Изборът на аксесоари днес е огромен и от гледна точка на степента на защита калъфите за телефони осигуряват пълна или частична протекция на апарата. В първия случай, кейсът обхваща целия смартфон – гърба, страничната рамка и дисплея. Във втория, защитени са само задният капак и страничната рамка, заедно с ъглите. В допълнение съществуват и стъклени протектори, позволяващи добавяне на още един слой стъкло върху дисплея и повишаване на неговата здравина.

Въпреки това калъфите за телефони се отличават и по използвания материал за тяхната направа. Те могат да са изготвени от силикон, пластмаса, кожа. Последните са най-здрави, качествени и стилни, но и с по-високи цени. Те са дълготрайни и лесни за поддръжка.

Кои са най-важните 3 стъпки при избора, според Etuo

Най-важните три стъпки за избор на калъфи за телефон са:

  1. Преценете защитата или дизайнът са по-важни – като цяло съвременните кейсове могат да осигурят и двете наведнъж, но ако протекцията е от по-голямо значение за Вас, обърнете внимание на степента на защита. Ако дизайнът е по-важен, изберете модел, който ще допълва по цветове и нюанси Вашия аутфит;
  2. Избирайте винаги оригиналните и качествени решения – дават повече красота и стил на покупката, както и нейната по-голяма дълготрайност, съвместимост с модела на апарата и комфорт при неговата употреба;
  3. Винаги изпробвайте аксесоара на смартфона и обърнете внимание за неговата съвместимост, не само от гледна точка на размерите, но и относно съвпадението на прорезите и отворите с тези на конекторите и бутоните.