В днешно време, за да се създаде действително качествен сайт, посещаван и успешен, трябва да се обърне внимание на следните точки.

kachestven-sait-1

Как трябва да изглежда един качествен сайт? 

Content is King

content-king-1

Утвърждаването е станало като никога актуално, защото сега насърчаването на ниско качествено съдържание на страницата е просто нелогично. Закупуването на препратки няма да помогне, само ще си дадете парите на вятъра. Статиите в един качествен сайт трябва да разкриват проблема и да отговарят на изискванията на посетителя, да бъдат добре форматирани и, ако е необходимо, да се включи мултимедийно съдържание – снимки, иконографика, видео.

Дизайна е важен

dizain-na-kachestven-sait

Преди над дизайна на сайта никой не се е замислял особено. Но сега с огромната конкуренция и появата на голяма количество нови играчи на пазара, външния вид на всеки сайт е важен инструмент в борбата за конверсии и продажби. Минимализъм, плосък стил, отказ от излишното, всичко това стана актуално през 2015 год.

Мобилен трафик

mobilen-trafik

Количеството на такива потребители нараства с големи темпове и в някои области премина летвата от 30% от общия брой на посетителите.Адаптивният дизайн се превърна в необходимост, ако искате вашия да се използва удобно и с мобилни джаджи. Това е особено важно за интеренет магазините, които заради неудобното и остаряло оформление без адаптивност, може да понесат много финансови загуби.

Поведенчески фактори

povedencheski-faktori

Към тях се отнасят такива показатели, като преглеждането на страниците от потребителите, степента на отпадане, взаимодействие във вид на коментари, социална активност и други. Те се отчитат от търсачките, а тяхното подобряване влияе положително както на позициите по ключови думи, така и нивото на коверсии.

Миналата година, търсачките най-накрая затвориха въпроса за издаването на линк спам и различни коректури. Сега качественото развитие на сайта е по-бърз и ефективен начин, отколкото използването на „черни“ методи за промоция и насъчаване.

Удовлетворението на исканията на потребителите, посетили вашия сайт, и акцента  върху използваемостта трябва да стане основна цел на всеки собственик на уеб-проекта, особено ако той иска да направи своя сайт действително успешен.