Как да изберем компания за разработка на уеб приложения

Сега Интернет се развива бързо и има много нови сайтове с онлайн услуги, които стават важни в живота на хората и помагат за решаване на различни проблеми. Сайтовете заеха много важно място в бизнеса, защото най-често хората прибягват до пазаруване в Интернет. И това е така, защото е бързо и много удобно.

Предприемачите прибягват до услугите на програмисти и ИТ компании, за да създадат уебсайт или мобилно приложение, което ефективно ще решат техните бизнес проблеми и задачи.

В зависимост от тези задачи предприемачите имат много въпроси. Не само кой сайт да направят, но и как да изберат компания за разработка на уеб приложения.

Видове сайтове

Има много различни видове сайтове, които решават конкретни проблеми.

  • Корпоративен портал – изпълнява не само информационна роля, но е насочен към подобряване на качеството на работа с клиенти, партньори и служители на компанията.
  • Сайт визитка – съдържа само малко информация за компанията и нейните услуги.
  • Промо сайт – фокусиран върху демонстриране и пускане на пазара на марка, продукт или услуга.
  • Лендинг – събира контакти с клиенти за последващи продажби. Често се използва за реклама и увеличаване на аудиторията.
  • Онлайн магазин – предназначен за поръчка за закупуване на стоки онлайн, плащане с електронни пари или карта.

Видове онлайн услуги

Има и голям брой видове онлайн услуги:

  • Услуги за закупуване на самолетни билети;
  • Портали за отдаване под наем и закупуване на жилища;
  • Услуги за сметки за комунални услуги;
  • Услуги за проследяване на градския транспорт;
  • Онлайн среща с лекар и много други.

Как да изберем компания за разработка на уеб приложения?

Създаването на такива сайтове и уеб услуги е много сложен и отнемащ време процес. Следователно, компанията за разработка на уеб приложения трябва не само да бъде технически професионална, но и да разбира нюансите на бизнеса, за който се прави разработката. В крайна сметка уебсайта или приложението не просто трябва да работи, но и да решава бизнес проблемите на компанията и да носи приходи.

На какво трябва да отговаря компанията за разработка на уеб приложения?

Технологии

Разработчиците трябва да използват само проверени и стабилни технологии. Затова се интересувайте какви инструменти, модули и разширения ще бъдат използвани в проекта, дали те вече не са остарели и в бъдеще да има проблеми с тях.

Адаптивност

Разнообразието от мобилни устройства доведе до факта, че всяко устройство има собствен размер на екрана. При достъп до сайт или онлайн услуга от всяко устройство, съдържанието на сайта трябва автоматично да се приспособява към размера на екрана и да се показва еднакво правилно. Това се нарича адаптивност. Трябва да се има предвид, ако искате да работите с мобилна аудитория.

Разработка до ключ

Има компании, които се занимават само с разработването на софтуерен код, а дизайнът на интерфейса трябва да бъде поръчан в друга компания. Ще бъде отлично, ако компанията изпълни пълната гама от довършителни работи: анализ, дизайн, разработка, тестване, популяризиране.

Сигурност на данните

Обръщат ли внимание разработчиците на сайта на данните за сигурност или уеб приложението при неговото проектиране.

Мащабируемост

В бъдеще с нарастването на проекта ще е необходимо той да се усъвършенства и повишава неговата функционалност. Следователно приложението трябва да ви позволява лесно да включвате допълнителни компоненти и да добавяте код, без да се налага да преработвате голяма част.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *