Ясно е, наемаме екип копирайтъри и те ще ни напълнят сайта с качествено съдържание. Важното е да не забравяме, че не само уникалността и количеството съдържание имат значение. Огромна роля играе качеството на това съдържание (всъщност, много по-важно от количеството!).

Затова – потърсете добри копирайтъри. Това няма да бъде лесно, защото вие ще търсите не журналисти и не копирайтъри в прекия смисъл на този термин. Вие ще търсите специалисти, които до голяма степен все още не са много на пазара. Професионалните компетенции на един уеб копирайтър все още се формират.  Малко хора в интернет средата имат ясни идеи за това, какви трябва да са правилните # текстове за сайтове, реално повишаващи конверсиите и интересни за целевата аудитория.

Ясно е, че те трябва да бъдат преди всичко качествени, талантливо написани. Но конверсиите, тях могат да ви ги осигурят не просто талантливи автори, а автори с опит на уеб-копирайтър и ясно разбиращи какво е това SEO, вчера, днес и какво ще бъде утре.

Имате два пътя

Първи. Да търсите сносно пишещи автори, да ги обучавате самостоятелно на мъдростите на маркетинг за търсачки и да се надявате, че след половин година те ще станат квалифицирани по някои въпроси и ще започнат да носят очаквания резултат.

Втори. Да привлечете за добри пари хора професионалисти, с добър опит и подходящо ниво на компетентност, които да ви напълнят сайта с качествено съдържание.

Първият начин е евтин и съмнителен. С този подход не можем да гарантираме резултат, нито дори да предвидим възможността за резултат. Но това, което може да се предвиди, е вероятността инвестициите в некомпетентен екип не само да не се изплатят, но и да „генерират“ месечна загуба.

Вторият начин е оправдан от гледна точка на по-бързо постигане на резултата, но не е много ефективен от гледна точка на финансовите инвестиции.

Третият път е най-добър

Да, трудно е да създадете професионален екип от авторски уеб – копирайтъри сами. За тези, които разбират това, има трети начин, по-прост и ефективен – да работят с готов екип от професионалисти, които със сигурност ще ви предложат качествено съдържание.

Прочетете още:

Copywriting – Как да създадем интернет реклами, които продават?