Санкции от Google могат да бъдат ръчни и алгоритмични. Когато търсещата машина наказва сайта ръчно, собственикът получава известие в панела за уебмастъри. Санкции от Google могат да се проверят в менюто „Търсене на трафик – ръчни мерки“.

Когато Google въведе алгоритмични санкции, собственикът на ресурса не получава известия. Уеб администраторът може да подозира наказание по косвени признаци: спад в трафика, изчезване на страници от индекса, намаляване на позициите в емисията и т.н. След като научат за санкциите, повечето собственици на ресурси са истински изненадани. Те не разбират защо търсачката наказва техния сайт.

Тази статия отговаря на въпроса за webmasters наказанията. Ще научите няколко десетки начина при какви условия ще получите санкции от Google.
1. Регистрирайте домейн, в чието има използвате търговска марка. Теоретично, това ще ви позволи да „хапнете“ част от трафика от сайта на голяма компания. Направете пренаписване на съдържанието от донорския сайт и поставете на сайта си блокове за контекстно рекламиране. Побързайте, домейнът Microsoft-windows7.еu все още е свободен.
2. Регистрирайте домейн, чието име е практически същото като името на популярен уеб сайт или фирма. Проверете, може би имената „Yandesk“, „Gooogl“, „Aple“ и „Sumsung“ са все още свободни.
3. Поставете бисквитки в браузъра на посетителите, без да ги предупредите за това.
4. Използвайте ненужни пренасочвания. Не забравяйте да пренасочите посетителите от главната страница към вътрешните страници, когато дойдат на сайта Ви от търсачките.
5. Навигационното меню на вашия сайт трябва да бъде създадено чрез Flash технологии. Този метод работи особено добре, ако на страниците на вашия сайт е сложно да се намери текстово съдържание.
6. Конфигурирайте CMS така, че да изпраща съобщения за публикуването на ново съдържание на сървъра няколко пъти в минута. Търсачките обичат сайтове, които често се обновяват.
7. Използвайте същото заглавие на всички страници на сайта. Също така можете да използвате вместо нормалното заглавие разбираемо само за вас abracadabra.
8. Позволете на Google да включи в индекса страница с грешки session expired.
9. Конфигурирайте страницата „Error 404“, така че да изпрати кода „200 OK“ до търсачките.
10. Използвайте като преки пътища за връзки само кратки и малко информативни фрази като „кликнете тук“, „цък“, „тук“.
11. Публикувайте на страниците на сайта незабележим текст, предназначен само за търсещи роботи.
12. Използвайте ключови фрази по-често. Записите трябва да са директни и плътността на ключовете да е по-голяма от 7%. Не забравяйте да въведете колкото се може повече ключове в тага keywords.
13. Купувайте домейни за продажба с висока посещаемост. Трафикът от тях пренасочвайте към вашия сайт. Това е добре, ако домейнът е посветен на популярна музика, а сайтът ви разказва за ремонт на апартаменти.
14. Публикувайте машинно съдържание.
15. Съберете съдържание от други сайтове и ги публикувайте на вашия сайт.
16. Показвайте различно съдържание на търсачките и на живите посетители.
17. Често обменяйте връзки с други сайтове. Публикувайте всички връзки, без да ги проверявате.
18. Публикувайте еднакво съдържание в различни поддомейни. Това е по-бързо и по-евтино от инвестирането в създаването на нови уникални материали.
19. Не обръщайте внимание на спам коментарите на вашия сайт. Нека връзките останат, може би ще помогнат на някого.
20. Никога не разчитайте на други сайтове, за да не им преотстъпите авторитета на своите страници.
21. Регистрирайте няколко десетки акаунта в различни социални мрежи. По-често ги препращайте на сайта си.
22. Скрийте връзките в изображенията. Също така можете да поставите връзки, така че да останат извън екрана за повечето посетители.
23. Купувайте повече връзки. Инвестирайте средства във връзки, които са скрити в популярни уеб джаджи, не свързани с темата на вашия сайт.
24. Създайте секция „Полезни връзки“ на вашия сайт. Обърнете го към онлайн казина, уебсайтове на продавачи на Виагра, съдържание за възрастни или радикални организации.
25. Публикувайте на сайта анимационен филм, чийто герой е основният изтребител със спам Google Matt Cutts. Също така можете да монтирате видео с Cutts в главната роля. Или поне напишете на сайта нещо обидно за този човек. В този случай той лично ще посети сайта ви и ще го накаже ръчно.
Сега вече знаете как да получите санкции от Google . Тези знания ще ви помогнат да развивате и поддържате сайта с помощта на „бели“ методи и да избегнете санкции от Google .