Въпросът как да постигнем резултати в популяризиране на сайта в най-кратки срокове, вълнува много хора. Три до четири месеца е срок, който е съвсем реален за постигане на резултати, ако сайтът вече получава приемлив трафик.

Важно е да имате ясна представа за това, към което се стремите, изпълнение на целия набор от действия, насочени към постигането на конкретен резултат, професионален подход, умението да променяте аспектите на стратегията в движение и постоянство.

 

 

Работата по популяризиране на сайта става все по-трудна, а сроковете за постигане на целите се увеличават. Важно е да „доживеете“ до критичната точка, когато вашата стратегия ще започне да дава резултати.

 20 точки, които трябва да запомните, ако целта ви е популяризиране на сайта за кратък период от време

 1. Кажете си: от днес започва нов кръг от работа, работа по популяризиране на сайта.
 2. Започнете с поставяне на пределно конкретна цел, отговаряйки си на два въпроса:
 • Какво действително ви е нужно: да се научите да увеличавате конверсиите, удвояване на броя на потенциалните клиенти, или нещо друго?
 • Какво трябва да направите за целта?
 1. Възложете вашите големи надежди на съдържанието. Доброто съдържание е действен инструмент, който ви позволява да решите набор от вашите най-важни проблеми. Съдържанието е основният (макар и не единственият) компонент на стратегията за популяризиране на сайта в мрежата.
 2. Не се концентрирайте върху задачата: увеличете количеството на съдържанието на сайта за кратко време.
 3. Концентрирайте се върху задачата: създайте колкото се може повече търсено от аудиторията съдържание в кратък срок.
 4. Интересно съдържание е това, което хората споделят в мрежата. Но не всеки който следи вашето съдържание става ваш клиент. Следете всеки ваш материал: как той е повлиял на броя на посещенията в сайта. Ако влиянието е положително, опитайте се да създадете още подобни материали.
 5. Насърчавайте съдържанието си в социалните мрежи.
 6. Пишете не само за блога на своята компания, но и за възможно най-много уважавани сайтове по темата.
 7. Вземете интервюта от признати експерти във вашия пазар и публикувайте в корпоративния блог.
 8. Наемете си коректор и чак след това публикувайте материалите в сайта.
 9. Инвестирайте в създаването на голямо съдържание: електронни книги, white paper, ръководства.
 10. Не се привързвайте към шаблони: ако пишете статия, не се опитвайте да пишете прост текстов материал, който стриктно следва формата. Диверсифицирайте текста си с инфографии, видеоклипове, интересни илюстрации. Работете на пресечната точка на жанровете – и ще можете да намерите нещо ново и интересно.
 11. Време е да създадете своя собствена „фото банка“ за да илюстрирате материалите на блога. Оригиналните изображения са плюс към вашата карма.
 12. Започнете всяка сутрин с мисълта: какво на сайта може да не задоволи публиката? Какво може да се промени?
 13. Решете основния проблем на близкото бъдеще – изпълнете адаптивно оформление на вашия сайт. Мобилният трафик, нарастващ с невероятна скорост, е необходим на всички днес.
 14. Наемете дизайнер, който да прави отлична инфографика.
 15. Публикувайте по две инфографики на седмица, поне.
 16. Заемете се с направа на видео.
 17. Не се страхувайте от проблема, от който мнозина се страхуват: видеото е скъпо, а ние малко разбираме от него. Важно е да започнете. Дори да правите снимки на iPhone. По-добре е да вършите лошо, отколкото да не правите нищо.
 18. Запомнете: резултатът винаги корелира с бюджета. Невъзможно е, като инвестирате минимум, да получите максимум.