Как да привлечем клиенти в онлайн магазина: 6 ценни съвета | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Ще ви дадем няколко полезни съвета как да привлечете повече клиенти в онлайн магазина и да увеличите продажбите си.

  1. Достатъчно голям шрифт в сайта и имейл-съобщенията.

Първият контакт със сайта играе много важна роля. За преброени секунди на престой в сайта в човек се формира отношението към него и по-нататъшното желание или не желание да остане в него. Малкият шрифт изморява посетителите в онлайн магазина, което се отразява на конверсиите.

  1. Концентрация на важната информация в заглавната част на онлайн магазина.

Запомнете едно – вашите клиенти не вникват в текста, а „сканират“ информацията, затова е важно да привлечете тяхното внимание и да го насочите в правилното русло. Всички предложения, които водят към продажби трябва да бъдат достъпни в  заглавната част и на първия екран. Конверсиите определено ще нараснат, ако вашата оферта веднага попада в полезрението на още не ориентирания посетител.

  1. Текстове, написани на човешки език.

Пишете на прост и разбираем език, не е важно къде: в онлайн магазина, в социалните мрежи, бюлетини. Пишете като приятел. Избягвайте клишета  и не усложнявайте текста. Помнете, не си струва да напрягате посетителите и да ги принуждавате да го препрочитат за да разберат неговата същност.

При текстовете на онлайн магазина работи правилото – колкото по-просто, толкова по-добре. Да, трябва да има факти и характерни особености, подробна информация за вашите продукти / услуги. Но всичко това може да се опише накратко и достъпно.

Важна е също структурата на текста – абзаци, списъци, заглавия и подзаглавия опростяват материала. Като цяло е важно да се вземат предвид особеностите на вашата аудитория. Кой е вашият купувач? Отговорете на този въпрос и говорете на езика на получателя.  Така ще ви чуят.

  1. Давайте социални доказателства.

Не забравяйте да използвате обратната връзка от клиенти в онлайн магазина – присъствието им значително увеличава доверието на потенциалните купувачи. До сега съществува страх от покупки в интернет магазините, хората се страхуват от измами, недобросъвестни продавачи. Покажете, че вашия онлайн магазин е надежден, публикувайки отзиви на ваши клиенти. Не ви съветваме да публикувате фалшиви отзиви, фалшът винаги се усеща.

  1. Използвайте качествено визуално съдържание

Разбираемите продаващи текстове в онлайн магазина е винаги уместно и правилно, но не забравяйте и за визуалното съдържание. Снимките трябва да бъдат с добро качество и ако имате възможност подкрепяйте описанието на стоки / услуги с демонстрационно видео. Подобни материали могат да бъдат много по-ефективни от текста.

  1. Фокусирайте се върху интересите на аудиторията.

Интересите и нуждите на вашите клиенти трябва да бъдат в центъра на всичките ви дейности по привличане на клиенти. Идентифицирайте ползи, които искат да получат представителите на аудиторията и тогава изградете маркетингова стратегия около тези ползи.

Важен момент, който се отнася до вашата реклама във всички канали: не рекламирайте  онлайн магазина, а продуктите. Дали това е реклама в социалните мрежи, контекстна реклама, имейл бюлетин  – популяризирайте това, което потребителите търсят. А те търсят оригинални рокли, обувки, подаръци, часовници, чанти и така нататък, а не онлайн магазин.

В привличане на клиенти в онлайн магазина, вашата основна задача е да съберете целевия поток хора. Т.е. потребители, които вече са заинтересовани от вашите продукти (те просто все още избират продавача). Дори да имате мега-оферта,  много удобен и красив онлайн магазин, най-приемливи цени, все едно само от целевия поток ще дойдат покупките. И обратното, ако насочите към онлайн магазина незаинтересовани хора, ще получите ефект, стремящ се към нула. Така че започнете с проучване на аудиторията си. А след това работата по маркетинговите канали.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *