Рекламирането на онлайн магазин за мебели за баня в Интернет може да бъде освен много полезно и интересно. Всъщност, ако се замислите, можете да разберете, че хората не купуват мебели, а атмосферата, комфортът в банята, удобството да съхраняват любимите си неща и т.н.

Така че можете да разширите бизнеса си на 180 градуса с разбиране за това, което може да работи за клиента. Например, продавали сте мебели за кухнята, банята, детската стая, кабинета и спалнята. А сега ще продавате индивидуални авторски проекти за обзавеждане на жилищни помещения. За вас в бизнеса принципно нищо не се променя. Сега вашите мениджъри и консултанти трябва да действат като декоратори, да задълбочат познанията си за интериорните стилове, да дават на клиентите решения.

 

Как да позиционирате магазина за мебели за баня в Интернет?

  1. Уверете се, че ви възприемат като професионалисти. Мнозина просто продават мебели за баня и пишат на уебсайта, че ще изпълнят всяко искане на клиента. Тоест, хората се вкопчват във всякакви поръчки, само и само да не седят без работа. В дългосрочен план тази стратегия е провал. Клиентът далеч не винаги е добре образован и освен това много хора като цяло ужасно обзавеждат баните си: комбинират несъвместимо (в лош смисъл), претрупват пространството, лошо съчетават цветовете, не знаят как да изберат наистина необходимите и полезни декорации за банята. За наистина заинтересован клиент на онлайн магазина това не е изорано поле от потенциални поръчки. Започнете да се позиционирате като професионален консултант, станете експерт. Нека човек види във всеки ваш рекламен блог професионално решение. Във вашия случай ще бъде много просто да се създаде висококачествен каталог с решения, както и уебсайт, целева страница и т.н. Професионалните интериори са това, от което се нуждаят клиентите. В крайна сметка, ние свързваме банята не само с чистотата, но и с релакс, и за целта ни е необходима подходяща обстановка.
  2. Създайте индивидуални решения и ги продавайте поотделно, използвайки целевите страници. Мебелите, без значение кои, са продукт, който трябва да продавате като цялостна картина на обзавеждането. Не е желателно да ги предлагате само под формата на шкаф, етажерка, огледало и т.н. Предлагайте мебелите за баня като комбинация с плочките, смесителите, душовете, аксесоарите за баня, за да виждат клиентите как ще изглеждат в една вече готова баня. Създайте целева страница за всеки интериор и я рекламирайте отделно от всички останали оферти. За специални заявки при вас ще дойдат само онези хора, които се интересуват от този тип интериор, от тази мебел и декор. Само трябва действително да продавате. Фразата в сайта „обадете се, ние ще изберем за вас това, което искате“ по принцип е глупаво, защото клиентът не иска нищо. Всичко нужно той и така може да купи в магазина зад ъгъла. Така че, ако наистина имате нужда от клиенти, трябва да им продавате. Без реално желание да продадете продукта си на клиент, възниква въпросът, защо тогава да харчите пари за привличане на клиенти?
  3. Създайте отделна платформа за собствена реклама. Спомнете си законите на капиталистите – собствениците на заводи, фабрики и параходи задължително имат нужда свои вестници. Днес вашата собствена медия е чудесна възможност не само да спестите от реклама, но и да съберете клуб от хора, на които можете да продавате постоянно. Така че помислете за тази идея. Медиите не са непременно печатни вестници или дори електронен ресурс, посветен на дадена тема. Обикновено, за да създадете някакъв ресурс, наистина се нуждаете от много време и енергия, както и истинско желание да се задълбочите в различните тънкости и след това да напишете доста

Можете да извървите малко по-различен път и да създадете свой собствен SMM проект. SMM има много общо с медиите, но има редица предимства, които са от голямо значение за малките компании. Например, не е необходимо да се пише уникално съдържание. Тъй като трябва постоянно да държите вниманието на хората, а не на роботите, обикновено можете да минете само с колекциониране на съдържание. Например: Селекция от плочки, теракот, гранитогрес и обзавеждане за баня от Керамо. Това е плюс на всеки SMM проект. Освен това можете да избирате различни сайтове и естеството на аудиторията, и броя, и социално-демографските характеристики. Например, Instagram ще се използва само от онези, които имат модели телефони с операционни системи.