Успешните хора по целия свят имат обща черта: те са избрали работата на своя живот или хоби за своя бизнес. Днес много хора не мислят за живота без интернет, така че работата в областта на в digital marketing става все по-привлекателна.

 1. Четем блогове и гледаме видео за digital marketing. Определяме обхвата на нашите интереси. Добри ресурси: видео, списания, блогове.
 2. Купуваме домейн и хостинг.
 3. На този домейн разгънете блога си в WordPress (WordPress за начинаещи + основи на SEO Оптимизацията).
 4. Инсталирайте аналитика (препоръчваме Google Analytics ). Запълнете го с материали.

Сега вече имате собствен сайт. Започнете да го рекламирате.

Как да го направите, вижте точка 1.

 1. Искате ли все пак да можете да печелите пари? Изберете продукта, който искате да популяризирате в сайта си.
 2. Насърчаваме. Експериментираме. Пускаме реклама. Платени реклами в социалните мрежи. Създаваме свои групи.
 3. Успоредно с това, отиваме на курсове, получаваме сертификати.
 4. След 3-4 месеца от всички тези дейности вече имате опит, т.е. релевантен опит в професията. Вече знаете как да пишете текстове, да популяризирате сайта в търсачките, да стартирате реклама, да разберете как работи партньорският маркетинг. Освен това вече имате достатъчно теоретична основа, която се потвърждава от сертификатите. Имате основата на digital marketing.
 5. Сега решавайте кой искате да бъдете: уеб администратор, на свободна практика в някаква посока или щатен специалист. Мнението трябва да е точно. Ако сте избрали последния елемент, то:
 6. Погледнете свободните работни места, какви тестове трябва да издържите, за да можете да отидете на интервю? Нужен ви е опит с обмен на текстове? – Няма проблем – идете, регистрирайте се, продайте една от вашите статии – купете някоя чужда. Поздравления, вие получихте този опит.
 7. Напишете вашето резюме. В него фокусирайте вниманието на: какво сте правили, с кого искате да работите и защо искате да се развиете в тази индустрия. Сертификатите потвърждават, че сте готови да отдадете и време и да учите бързо.
 8. В интервюто ще бъдете попитани какво сте направили и защо. Може би няма да имате мега случай, но е важно да покажете, че имате разбиране за сферата, в която искате да се развиете, и че не е само теоретична. Това означава, че вече сте се опитали да направите нещо със своите ръце и имате собствена представа за това. Дори да не е идеално, да има грешки – но го има.
 9. По-скоро, ако сте правили всичко правилно, то: Поздравления, вие вече сте в екипа – развивайте се и се учете.

Средно с интензивно обучение периодът на влизане в основната позиция е 3-6 месеца. В зависимост от специалността.

Надяваме се, чер тези съвети ще ви помогнат за подготовката при търсене на работа в за digital marketing. Успех!