Страниците, с които обичаме да общуваме, имат харизма. Те предизвикват емоции, очароват и привличат толкова много потребителите на Facebook, че просто няма как да се въздържим да не ги харесаме, или да влезем в диалог с помощта на коментари.

Кои са начините вие и вашият бранд да придобиете тази харизма?

Използвайте хумор

Най-старият, но не по-малко ефективен начин да заинтересувате потребителите на Facebook си и да ги ангажирате да взаимодействат с вашата марка, е хуморът. И това не е изненадващо, защото повечето интернет сърфисти използват социалните мрежи за отдих и чат. Затова го използвайте (дори да имате много сериозна тема). Повярвайте, малко хумор никога не е излишен.

Задавайте въпроси

За да могат потребителите потребителите на Facebook да участват по-активно с вашата марка, задайте им въпроси. Не превръщайте SMM в скучен монолог, бъдете общителни.

Изненадайте с любопитни факти

Хората сме любопитни същества. Обичаме да научаваме нещо ново и необичайно и след това да го споделим с нашите близки. Ето защо трябва да използвате интересни факти в популяризирането си във Facebook.

Провеждайте конкурси и викторини

Конкурсите са не само ефективен начин за повишаване на степента на взаимодействие с абонатите, но и чудесна причина да покажете невероятната си харизма. Изберете достойна награда (за предпочитане свързана с вашата марка), задайте ясни правила и напред.

Предложете да завършат фраза

Хората обичат да общуват и да говорят за себе си. Просто в повечето групи във Facebook не им се дава възможност да правят това. За да „развържете“ езика за вашите потребители, използвайте метода, даден в този параграф – поканете ги да завършат някаква фраза. Споделете своя опит, насърчавайте харесвания и коментари.

Добавете личност

Никой не обича да общува с „компания“ или да бъде приятел с „марка“. Хората искат да общуват с истински живи хора, които олицетворяват тази компания. Добавете личности към публикациите си във Facebook, покажете своя характер, изразете вашето лично мнение по конкретна заявка. Всичко това ще заинтересува потребителите на Facebook много повече, отколкото ако само публикувате сухи публикации от името на компанията.

Публикувайте цитати

Почакайте, не спирайте да четете. Добрите цитати все още са ефективни. Разбира се, не ви призоваваме да ги публикувате ежедневно, но понякога (веднъж месечно или дори по-малко) да направите това е много полезно. Основното очарование на цитатите е, че те са интересни за много широк кръг от хора с различни страсти и хобита и като правило предизвикват добър отговор.

Споделете някоя хитрост или практичен съвет

Ако страницата ви във Facebook не е забавна или полезна, защо ви е нужна? Много често компаниите използват тази социална мрежа само за да рекламират своите продукти и услуги. Това е погрешно. Количеството реклама трябва да бъде сведено до минимум, а количеството ценно съдържание трябва да бъде максимално. Споделете някой практичен съвет или хитрина с потребителите си и ще се убедите в правилността на казаното.