Как ще изглежда един качествен сайт в близко бъдеще? | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

В условията на толкова жестока конкуренция, право на живот има само качествен сайт, към който се подхожда професионално.

kachestven -sayt -1

Тъй като търсачката е фокусирана върху оценката от реални посетители, професионалния подход към сайта се осигурява от действията на екип професионалисти. Преди всичко, това са минимум трима специалисти, един от които е дизайнер, втория копирайтър, и третия маркетинг анализатор. Всички те преследват една цел: да завоюват благосклонността на посетителите.

Тези специалисти отговарят за креативната страна на сайта. За да имате качествен сайт трябва постоянно да работите с тези специалисти.

И така, преди новата, да кажем услуга да се появи в сайта, се случва следното: маркетинг анализаторът, оценявайки пазара, поставя задача на копирайтъра. Копирайтъра създава уникално описание на услуги/продукти, което несъмнено ще заинтересова други хора – потенциалните клиенти. Той не прави нищо повече, само предлага качествен текст. След това щафетата приема дизайнера на сайта лидер. Неговата мисия е да оформи визуално текста по такъв начин, че да привлече вниманието на клиента. Разбира се, нито едно сериозно издание няма да накара копирайтъра да търси картинки от интернет и да украсява с тях статията. Обикновено за сериозни продукти се предвиждат уникални снимки, без които, както и без интересен текст, няма да има успех.

Сега малко по-подробно за всеки специалист:

 Копирайтър

Това е човек, който се занимава с увеличаване на информационната база на ресурса. Неговата основна задача се състои в представяне на интересни материали, които помагат на клиента положително да реши въпроса за поръчване на услугата или продукта, както и да направи така, че потребителя отново да посети сайта. Качественото съдържание не е евтина услуга, но то влияе на лидерството на сайта, не може да не се оцени по достойнство. Освен това, в близките години, стабилната позиция в ТОП 10 няма да бъде възможна без професионален копирайтър.

Дизайнер

Една полезна информация обаче не е достатъчна, трябва и специалист по визуално оформление на материалите. Неговата основна задача е да направи престоя в сайта не само полезен, но и приятен. Колкото по-креативно изглежда сайта, толкова по-трудно ще бъде за конкурентите да подмамят посетителите, дори съдържанието с нищо да не отстъпва по качество.

Маркетинг анализатор

Специалист, който знае какво искат посетители, влизащи в сайт, посветен на определена тема. Това е човек, който се занимава с анализ на пазара, самостоятелно проследява тенденциите и формира задание за копирайтъра и дизайнера. Неговата цел е да направи сайта конкурентно способен.

Както можете да видите, статията не съдържа описание на процеса стъпка по стъпка за насърчаване на вашия качествен сайт. Тук на кратко се представя само общата представа за сегашното развитие на сайтовете, тъй като това е напълно индивидуален процес, в който всеки притежател на сайт самостоятелно проследява механизма за успешното развитие на своя ресурс. Поради това е необходимо възможно най-скоро да се замислите за това, че в най-близко бъдеще сайтовете от „занаятчийско“ или „любителско“ производство, само ще „замърсяват“ интернет, без всякакви перспективи. Интернет маркетинга ще изисква само професионален подход, само сайтове лидери.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *