В областта на информационните технологии има много области за работа на ИТ специалисти. В много от тях можете да се придвижите нагоре по кариерната стълбица. Основното е да работите здраво и да се развивате професионално.

Въпреки това, дори само няколко грешки могат да унищожат кариерата на ИТ специалистът.

Без обучение. За да преминете успешно през професионалните и кариерните стълби, трябва постоянно да се обучавате и развивате, поддържате и развивате технически умения и да трупате нов опит. Ако ИТ специалистът не направи нищо от горното, тогава професионализмът му продължава да остава на същото ниво или дори започва да намалява.

Няма планове за бъдещето. Всеки ИТ специалист трябва да има цел, към която да се стреми. Не можеш да живееш само днес и да се надяваш на утре. Във всеки момент ситуацията може да се промени и вие ще станете безполезни и не нужни. Планирайте своето развитие, планирайте и разпределете финансите си, планирайте нови проекти. ПЛАН. Е, разбира се, следвайки плана, постигнете поставените в него цели.

Без общуване и връзки. В допълнение към техническите умения и опит, придобийте умения и опит за общуване с други ИТ специалисти и ръководители на компании. Новите контакти и връзки ще ви позволят да спечелите доверие и признание в областта на информационните технологии. В случай на проблеми с текущата ви работа, ще имате много приятели, които ви познават и могат да ви поканят за нови печеливши проекти.

Отхвърляне на предложение на компанията. Като добър специалист, който се справя със своята работа, ви се доверяват и предлагат повишение и работа по друг проект на компанията. Не можете да откажете подобни предложения, дори ако сте свикнали със своята позиция или се страхувате, че няма да можете да се справите с новата работа. В крайна сметка това е чудесна възможност да се изкачите по кариерната стълбица. Възможно е да няма втори шанс. Във всеки случай трябва да опитате.

Твърде тясна специализация. Да си специалист в определена област, разбира се, е много добре. Но в случай на загуба на търсене, ще ви бъде трудно да преминете към друга област. Следователно, трябва да сте специалист в по-широка област, способен да се справя с всеки език за програмиране, инструмент, технология.

За това обаче трябва да имате високо ниво на знания и богат опит. Тогава определено няма да се озовете без работа.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.