Какво не трябва да правите, ако изграждате делови контакти в Интернет | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Не очаквайте нещо невероятно. Далеч не всеки човек, с който ще имате делови контакти ще допринесе за вашия успех.

Онлайн-нетуъркинга, както и традиционното търсене на делови контакти, не означава непременно, че всяко ваше запознанство ще бъде полезно и продуктивно. Въпреки това, не е необходимо да прекъсвате връзката само по тази причина, защото често такива контакти помагат да се установят нови такива.

Website and Internet contact us page concept with icons on four blue hanged tags on white background.

  • Не се опитвайте да правите твърде много и бързо. При живото установяване на делови контакти сътрудничеството започва постепенно. Спазвайте този принцип и в отношенията при онлайн запознанството.
  • Създаването на бизнес контакти в интернет е много важно, но да не забравяме и за живата комуникация. Старайте се от време на време да звъните на вашите партньори.
  • Струва си да помним, че някои познанства с времето може да станат близки приятелства. Това е напълно нормална практика. В този случай, ако не сте получили отговор на вашите електронни писма, не си струва да настоявате повече за делови отношения. По-добре помнете за баналното възпитание и тактичност, за да не опетните своята репутация в мрежата.
  • Не е нужно да правите от деловата преписка приятелски диалог с много писма. Няколко изречения е идеалния формат за контакт с онлайн-партньора.
  • Голямо количество предложения също не е уместно. Намалявайте размера на изображенията, които изпращате в деловата кореспонденция. Ако вашият партньор иска снимки с по-добро качество, той ще ви уведоми.
  • Внимавайте за правописа, защото той говори много за вашата компетентност. Не губете времето на вашия нов познат напразно с писма, съдържащи петиции, рисунки и разни други ненужни неща.
  • Уместно е да дискутирате работата в режим онлайн. За качествено и ефективно решаване на делови въпроси, е достатъчно да водите преписка. Освен това, не трябва да изпращате поверителна информация по електронната поща. Тя може да бъде открадната от конкуренти или недоброжелатели. В такива случаи е уместна личната среща. По електронната поща може да решавате само общи въпроси.

Очевидно е, че днес Интернет представлява огромно поле за търсене на съмишленици, партньори и служители. Прилагайте коректно на практика този инструмент при изграждането на делови контакти.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *