Фрази, които няма да оставят равнодушни клиентите на онлайн магазина | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

В бизнеса общуването с клиентите, както в устен, така и писмен вид играе много важна роля. Някои от думите могат да звучат непрофесионално, други да бъдат твърде неразбираеми за клиентите.

online-customers (2)

Kлиентите на онлайн магазина

Необходимо е да намерите баланс между професионалните изрази и изразите във всекидневния език. Също така обърнете внимание на броя думи и фрази, които привличат вниманието на клиентите и правят добро впечатление.

Сътрудничество

Ако сте заинтересувани от дългосрочно сътрудничество, а не просто от еднократна продажба на стока или услуга, покажете на клиентите, че това е взаимно изгодно. При постоянно сътрудничество в продължение на целия процес на взаимодействие двете страни ще се чувстват много по-комфортно.

Ценно предложение

За стимулиране на бизнеса с някой вие, трябва да покажете какво ценно ще му донесе това предложение.

Цел

Наличието на ясен списък със задачи улеснява работата. Освен това, клиентите са уверени в това, че вие работите ясно именно над действително необходимите неща.

Предимства

По време на процеса на взаимодействие с клиентите подчертайте ползите, които те ще получат, като работят с вас.

Препоръки

Работейки с клиентите, вие трябва да бъдете добър специалист в своята област. Затова не се страхувайте да предлагате своя опит и препоръки, защото по този начин ще можете да потвърдите своята репутация на експерт. Ще можете да постигнете по-голяма лоялност от клиентите и изграждане на доверие с тях.

Показатели за ефективност

Ключовите показатели за ефективност се използват за измерване на успешността на вашата дейност. Клиентите трябва да разбират, че вашия продукт или услуга действително им носят полза.

Възвръщаемост

В крайна сметка, клиентите се грижат за възвръщаемостта на своите инвестиции. Поради това е важно да се знае какво ще получат за парите си.

Мащабност

При дългосрочни отношения, потребностите на клиентите с времето по-скоро ще се променят. Това означава, че характера на вашата работа също трябва да се променя и развива с времето, което добавя увереност в сътрудничеството с вас.

Анализ на тенденциите

Информираността за най-новите тенденции ви позволява винаги да сте наясно с промените и новите тенденции в бранша. Това прави работата ви по-ефективна.

Възможности

От време на време, всеки предприемач е изправен пред някои трудности и проблеми. Трябва да гледаме на тях като възможности за растеж и иновации. Дайте на клиентитe да разберат, че дори и в най-трудните времена, вие сте в състояние да решите възникналите на вашия път проблеми.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *