Тъй като бизнес пейзажът в целия свят се промени радикално през последните няколко месеца поради коронавируса, повечето истории, които хората чуват, се отнасят до бизнеси, които затварят, губят приходи и съкращават работници. Въпреки това някои малки предприятия се оказаха уникално подходящи за кризата с COVID-19 и отбелязаха повишено търсене.

Тъй като всички видове бизнес се научават по някакъв начин да се адаптират към коронавируса, не би трябвало да е изненадващо, че някои традиционни бизнеси имаха успех и в този нов пейзаж. Бизнесът, който помага на хората да се дистанцират социално от другите, търговците на дребно, които дават възможност на хората да се хранят у дома и да получават адекватни здравни услуги, са основни примери за това.

Ето списък на типовете бизнес, които наблюдават силно търсене по време на пандемията.

Услуги за почистване

С разпространението на страховете от коронавируса в целия свят, не би трябвало да е изненада, че професионалните услуги за почистване, които санират офиси, ресторанти и домове, са много търсени. Редица компании за почистване споделиха, че търсенето се е увеличило значително за търговските сгради и медицинските съоръжения на фона на COVID-19.

Услуги за доставка

Тъй като много потребители се страхуват да напуснат домовете си или са съветвани от местните власти да не излизат твърде много по време на пандемията, професионалните услуги за доставка набраха инерция, за да гарантират, че стоките могат да се доставят по домовете и бизнеса.

Автокино

Една от най-странните категории в малкия бизнес, които наскоро постигнаха успех в ерата на коронавируса, са автомобилните кина. Със стандартните киносалони, които се възприемат като по-малко безопасни (повечето дори бяха затворени), защото те насърчават стотици хора да се събират на малки пространства, автокината позволяват на хората да се насладят на дадена прожекция от собствената си кола и да осигурят начин на семействата да излязат за малко от къщи.

Хранителни магазини

Тъй като широката общественост практикува социално дистанциране и много ресторанти затварят, все повече семейства се запасяват със стоки и се хранят у дома. Това доведе до големи и малки бакалии, които отбелязаха сериозен скок в търсенето от страна на клиентите.

Магазини за алкохол

С много барове, затворени по света заради COVID-19, местните магазини за алкохол драстично увеличиха продажбите си. Според някои специалисти, клиентите купуват много алкохол, за да си направят дезинфектант за ръце или купуват, защото се страхуват, че ще бъдат оставени у дома твърде много време.

Услуги за доставка на храна

Много от най-добрите марки за приготвяне и доставка на храна рязко станаха още по-популярни поради това, че хората прекарват повече време вкъщи и по-малко в заведения навън.

Все повече хора поръчват вкусна храна от Foodpanda! Свали приложението от тук.

Фирми за консерви и разфасовки

Тъй като много хора искат да се запасят с консервирана храна, малките предприятия, които произвеждат тези стоки, определено отбелязват покачване на продажбите.

Производители и продавачи на игри

С новия коронавирус, който принуждава много хора да си стоят у дома, вместо да излизат навън, малките фирми, които създават настолни игри и пъзели, са популярни, тъй като помагат за забавлението на семействата.

Освен това малките производители на видеоигри, които работят по творчески заглавия за деца, получават повишено търсене, тъй като много деца не могат да посещават училище.