Популяризиране на сайта чрез социалните мрежи | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Социалните мрежи са придобили такова влияние, че в повечето сайтове, можете да намерите линкове към общността и бутона „Like“. И тази популярност можете да използвате за популяризиране на сайта.

Създаване на група в социалната мрежа ще привлече целевата аудитория на сайта, тъй като именно тук се намират много активни потребители.

Populyarizirane -na- sayta -chrez- sotsialnite- mrezhi-1

Какви ползи носят групите в социалните мрежи за популяризиране на сайта?

  • Те позволяват привличане на повече нови клиенти. Тук действа верижната реакция: веднага след като потребителят е влязъл в общността, на неговата електронна страница и в новините се появява връзка към групата. В резултат тя става достъпна на неговите приятели, както и за случайни посетители на страницата.

 

  • Обратна връзка – благодарение на коментарите в групата можете да видите как потребителите се отнасят към вашата марка и различни иновации (например, стартирането на услуги или продукти). Пряката комуникация с клиентите бързо ще елиминира евентуални грешки и пропуски, както и ще внесе корекции в развитието на вашите услуги.

 

  • Някои потребители са толкова пристрастени към социалните мрежи, че използват тях вместо търсачките.

 

  • Групите в социалните мрежи повишават популярността на марката, тук може ежедневно да публикувате интересно съдържание. В допълнение, потребителите на социални мрежи обичат да споделят връзки към интересни бележки, снимки и т.н. Ето защо, ако вие качите успешно съдържание, много потребители на социалната мрежа ще научат за вашата компания.

 

Основни принципи на работа на групите в социалните мрежи

Има определени правила и ако ги следвате можете да постигнете максимален ефект в популяризиране на сайта, особено ако това е нов сайт ( вижте „Популяризиране на нов сайт„? Един от ключовите фактори е комуникацията. Не оставяйте въпроси на потребителите без отговор, в резултат вашите потребители ще се чувстват значими. Ако е възможно създайте подходяща платформа за комуникация между членовете на групата, така ще можете да задържите новите членове.

Друг важен аспект в управлението на групата е да се работи с отрицателни отзиви. Без тях не може, това е факт. Не очаквайте, че всеки участник от вашата група ще бъде доволен. Опитайте се да неутрализирате всяка негативност, дори ако това не е толкова лесно.

Обичайните отрицателни отзиви на хората ( за некачествена стока или нещо друго) можете да превърнете в положителни. Например, можете да замените стоката или да направите малък подарък. Постарайте се за това да разберат и останалите членове на групата. Ако негативния коментар е предизвикан от машинациите на конкурентите, ще бъде по-трудно да се справите с него. В този случай ще ви трябват експерти, ще се наложи да поработите доста, да разкажете опровергаващи факти или дори да приложите документи. Вашата цел е да изчистите отрицателните отзиви.

В резултат на това, ние стигаме до извода, че за ефективно управление на група се изисква постоянно наблюдение. Следете активността на потребителите в групата си, навреме отстранявайте спама, отговаряйте на въпроси, които представляват интерес за потребителите и т.н. Не забравяйте, че оперативните отговорите са много ценени, те повишават нивото на доверие към сайта. Понякога липсата на контрол, дори и за кратко време води до разпадането на групата. А да се върне такава общност  е много трудно и не всеки собственик на сайт се заема с това.

Социалните мрежи могат да ви помогнат за реализиране на много от вашите цели и идеи, както и за популяризиране на сайта.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *