Позициониране на онлайн рекламата ви дава голям потенциал за генериране на доходи, при условие че продуктът ви е с високо качество. Ако можете да убедите потребителите, че продуктът ви е наистина качествен и защо трябва да бъде закупен, то те вероятно ще го купят.

Интернет рекламата (internet advertising, реклама в интернет) е форма на не лично представяне в интернет на информация за стоки и услуги.

Целта на онлайн рекламата е да се увеличат продажбите на стоки и / или услуги, както чрез онлайн продажби – чрез интернет, така и чрез офлайн продажби – чрез традиционните канали за продажба.

Но ако не сте избрали добре вашия пазарен сегмент и аудиторията, може би ще загубите голяма сума пари или ще загубите усилията си, или което е още по-лошо, и двете. Много хора, започвайки своята онлайн рекламна кампания, се опитват да я направят възможно най-широка. Причината е, че те мислят, че колкото повече хора виждат онлайн рекламата, толкова повече ще могат да продават. Но въпросът е, дали стотиците хора, които са видели рекламата, наистина ще купуват вашите продукти? Дали наистина те са вашите целеви клиенти, вашата целева аудитория?

Това може да е отчасти вярно. Представете си, че рекламирате тренажор за бедра, който жените и без реклама добре купуват. Вие просто ще харчите пари за рекламата на този продукт за войници, хора, занимаващи се с културизъм, спортисти и други хора, които най-вероятно никога няма да го купят. Но ако рекламирате и продавате тренажора само на жени на 20-годишна възраст, ефектът от рекламата Ви ще бъде много по-добър.

Всичко това е важно, ако използвате онлайн рекламата. Трябва да сте сигурни, че хората, които са кликнали с мишката върху рекламата Ви, са хора, които купуват вашия продукт. Така вашата реклама ще бъде много по-ефективна и успешна, защото това са хората, които биха купили вашия продукт, това е вашата целева аудитория. Не е задължително вашата онлайн реклама да бъде видяна от стотици хора, а от точните хора, хората, които са заинтересувани от покупката, на вашия продукт, т.е. вашите потенциални клиенти.