Простота
WordPress CMS е най-простата за администриране система за управление на сайтове. Разбира се, и тук са нужни определени умения, статиите все пак няма да се добавят сами. Но в сравнение с други CMS, за да се справиш с WordPress са нужни десет пъти по-малко време и усилия.

WordPress CMS

Функционалност

Това е възможност за увеличаване на различните CMS услуги с помощта на плъгини. Желателно е, разбира се, това да бъде безплатно. WordPress няма равен: десетки хиляди плъгини, има прекрасна система за рейтинги и те се инсталират буквално с два клика.

Инсталирането на плъгини може да се сравни с инсталирането на приложения за съвременните смартфони iPhone или Android. Можете да изберете плъгин от хранилище, в което съхранява най-новата версия с най-малко грешки, можете да прочетете отзивите на други потребители и да оставите своите. Освен това, плъгините са толкова много, че от няколко варианта подобни, лесно може да се избере оптималния по рейтинг или възможности. Например, само за sitemap карта на сайта, WordPress има повече от 15 вида – за всеки вкус!

Евтини подобрения

Такава простота и функционалност води до това, че и разработката и последващите подобрения на проекта реално не са скъпи. Това е логично, защото системата е проста и популярна, много програмисти и уеб дизайнери са готови да реализират вашите искания бързо и ефективно за малко пари. WordPress е вероятно най-евтината в подобренията система за управление на сайтове.

Скорост на работа

Разбира се, има и по-високо скоростни и издръжливи CMS. Въпреки това, в сравнение с най-близките си конкуренти с подобна функционалност, WordPress е извън конкуренцията. Минимум излишно, много плъгини, които ускоряват производителността и намаляват натоварването на страниците.
Доста малкият размер на дадената CMS позволява икономично изразходване на място в хостинга, облекчава проверката на сайта за вредни програми и т.н.

Инсталирането на WordPress, между другото, е по-лесно и по-бързо от всяка друга популярна CMS платформа. Повече информация за поетапното изграждане на WordPress може да научите на http://www.img-academy.com/obuchenia/wordpress-za-nachinaeshhi/.

Отлична SEO оптимизация

Системата за управление след инсталирането на съответните плъгини, практически с 2 кликвания се превръща в отлично оптимизирана система, карта на сайта, автоматично генерирани мета тагове и възможността за лесно ръчно редактиране на страници, без дубликати, и т.н. В резултат на това можете да спестите значително в SEO оптимизацията. Това е наистина добра платформа, за правене на сайтове. Стана ли ви интересно вече?

Вижте статията: Защо да използваме WordPress за изработка на уеб сайт?