Ако популяризирате уебсайт в силно конкурентна среда, тогава не можете да правите това без външни връзки. Но без значение колко висока ще бъде референтната база, все още няма да успеете без вътрешна оптимизация на сайта.

Ето защо, първо поставете в ред всеки показател за вътрешна оптимизация на сайта (текстова структура, неговото съдържание, вътрешно свързване и т.н.) и само след това закупете входящите връзки. Така не само можете бързо да постигнете желания резултат, но и да намалите бюджета за популяризиране.

Съдържанието трябва да бъде подходящо и уникално, особено след като е станало уместно след използване на алгоритъма на Google Penguin, в резултат на което позицията на много уебсайтове при издаването е намаляла значително. Днес всяка търсачка се стреми да подобри алгоритмите, които търсят дубликати, и затяга мерки за използване на откраднато съдържание. И в очите на потребителите сайтът ще загуби своята привлекателност, ако посетителите му видят добре познат текст.

Уникалност, защита и структура на съдържанието

  • При писането на текстове специално внимание трябва да се обърне на следните фактори:
  • Използвайте само уникални авторски текстове, лошото пренаписване или откраднати статии водят до песимизация на проблема и на практика намаляват до нула шансовете за извеждане на ресурсите в ТОП.
  • Текстовете не трябва да имат правописни грешки, за да ги избегнете, използвайте услугите на редактор или проверка на правописа.
  • Нека текстовете ви да бъдат написани за хора. Дори ако съдържат много полезна информация, те трябва да бъдат лесни за четене и интересни. Опитайте се да ги съживите, истинските хора трябва да се интересуват от тях. Съвременните алгоритми за търсещи машини отчитат тези показатели.
  • Ако се съмнявате в способностите си или имате недостатъчен опит, тогава трябва да поверите писането на текстове на специалисти, чиито трудови разходи ще се оправдаят напълно. Нашите копирайтъри ще ви предоставят отлични текстове, които ще представляват интерес за истински хора и търсещи роботи.

Дори ако на сайта се публикуват уникални статии след известно време, търсачката може да ги сметне за откраднати и да предприеме съответните мерки. Как може да се случи това? Причината за това може да е неточно определение на изходна система от търсачката, а сайтът, който е откраднал съдържанието ви, може да бъде взет за него. За да не бъде в такава досадна ситуация, е необходимо да се защити съдържанието с помощта на методите на Google.

Структурата на текста и неговото форматиране заслужават специално внимание. Използвайте заглавия от първото и второто ниво, разделете текста на параграфи, използвайте списъци и снимки. Тези прости действия ще ви позволят да направите текста по-привлекателен и удобен за посетителите, а освен това, при класирането ще получите предимство.

Честота на ключовите думи

Времената, в които огромно количество ключови думи, позволяващи ефективна вътрешна оптимизация на сайта , са потънали в забвение. Днес това е сто процента начин да се наложат санкции от търсачките. Търсачките предприеха тази стъпка, така че текстовете да бъдат еднакво добри за тях и за жив човек.

Не е възможно да се определи точно процентът на оптималния брой ключови думи, тъй като това се влияе от различни фактори. Най-ефективният метод за определяне на плътността на ключовите думи ще бъде ориентация към успешни конкуренти.

Използване на таговете Description, Title и Keywords

Провеждайки вътрешна оптимизация на сайта е важно той да бъде привлекателен за посетителите дори преди да започнат да го посещават. И трябва да започнете с външния вид снипет. При неговото формиране, огромна роля играе съдържанието на тагът title, който е важен за оптимизацията.

Нека разгледаме по-подробно. Към написването на тага title е важно да се подходи с пълна отговорност, защото потребителите ще виждат съдържанието му в прозореца на браузъра. Няма смисъл да го пълните с ключови думи, много по-голям ефект ще получите, ако заглавието лаконично отразява съдържанието на страницата и започва с ключовата дума.

Когато създавате фрагмент, Google използватмета метатага Description, който трябва да бъде уникален и да описва съдържанието накратко, в него също трябва да напишете основните ключови думи. С други думи, мета маркерът Description е кратка анотация на цялата страница. Когато го съставяте, е необходимо накратко да опишете страницата, така че всеки да може да разбере за какво става дума, без да я посещава. Дори на сайта да има огромно количество страници, постарайте се за всяка да напишете подходящо описание, така ще внесете не малък принос в популяризирането на сайта.

Търсачките отделят все по-малко внимание на метатага Keywords, но е важно правилно да го използвате. Постарайте се да изброите в него всяка ключова дума, по която вие популяризирате сайта.

 Правилни вътрешни връзки

Вътрешните връзки са всички линкове, които водят до други страници на сайта. Това прави използването на електронният ресурс по-удобно за потребителя, на което се обръща внимание от търсачките, чиито роботи също преминават по връзките.

Освен това, връзките са важни за предаване на тежест на страниците на сайта, така че оптимизаторите обръщат голямо внимание на тях. По този начин, PageRank се изчислява отделно за всяка страница. При вътрешната оптимизация на електронния ресурс тази функция не може да бъде пренебрегната. Когато използвате вътрешни връзки, те променят „тежестта“ на страниците, с други думи, можете да я увеличите за страниците, които ви трябват, с помощта на PageRank връзки.

Има ли оптимална вътрешна схема за вътрешна оптимизация на сайта? За всеки сайт има подходяща схема, която зависи от целите на оптимизатора.

В заключение отново ще отбележим, че преди популяризирането чрез връзки, трябва да се погрижим за вътрешната оптимизация на сайта. Това ще ви позволи бързо да изведете сайта на върха и да избегнете допълнителни разходи. Най-добре е да се оптимизира по време на създаването на сайта, тъй като в този случай  популяризирането чрез връзки ще бъде най-ефективно.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.