В XXI век, информационните технологии са трайно установени в съвременния живот и постепенно излизат на преден план.

profession- IT-specialists (2)

                Професия IT-специалист

Достъпът до информация, разговорите с хората, контрола на производството, както и много други са резултат на упорита работа на хиляди IT специалисти. Тяхната работа е от съществено значение и е безценна. Но какво е това програмиране? Какво дава на новото поколение познанията в IT-сферата?

Сферата на IT програмиране в съвременния свят

Програмирането е когато обясняваш на компютъра какво ти е нужно, а той го прави за теб. Но малцина знаят, че написването на програмата е доста лесно и забавно, трябва само да се научи. Въпреки преобладаващото мнение за трудността на IT сферата, програмирането не е нещо, което не може да се научи. За да създадете програмата, не е нужно да бъдете гений, това са знания и практика. Особено ако се занимавате с това от ранна възраст.

Заедно в IT-образованието децата придобиват способност да преодоляват трудностите. В училище, получаването на умения в областта на ИТ развиват критическото мислене, децата се научават да решават нестандартни проблеми и да мислят логично.

Благодарение на IT-специалността  детето ви ще получи умения за работа в екип. Всички отлични решения се създават в екип. Това не е само проблясък на гениалността на IT специалист, който програмира 24 часа в денонощието и 3 седмици под ред. Вълшебството се случва, когато няколко човека общуват на една вълна, сътрудничат си и създават нещо заедно.

Перспективи на IT-образованието

Компютрите са навсякъде, във всяка сфера на дейност. Селско стопанство, промишленост, зони за отдих – навсякъде, където искат висококачествена  информационна поддръжка, се нуждаят и съответно от добър IT-специалист. Но това не просто работа с компютър, това е един свят на специализация, където всеки може да намери работа „по душа“. IT отрасъла е търсен и високо платен с добри перспективи на образование, стаж и работа по целия свят.

Светът има голяма нужда от програмисти, които могат да пишат програмен код. Затова големите компании се стараят да предоставят най-комфортните условия на труд, за да привлекат най-добрите специалисти, и работната заплата на IT-специалиста зависи пряко от нивото на професионалните познания.

В професията на IT-специалиста има възможности и за кариерен ръст. Ако начинаещи специалист си постави конкретна цел, напълно реално може да заеме по-висока позиция в тази област.

Компютърните технологии са нещо, без което не можем да си представим живота. Технологиите определят нашето бъдеще, и хората, участващи в информационните технологии днес, строят това бъдеще. Затова светът се нуждае от висококвалифицирани специалисти, които могат да мислят. Сега е важно да разбираш от компютри, да станеш пълноценен гражданин на тази планета и да избереш правилния път.

Вижте курсовете в IMG IT Academy