Развитието на социалните мрежи и оптимизация за търсачките | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Основната задача на оптимизаторите по работа със социалните мрежи е привличането на хора към вашия сайт. Разработчиците на социалните мрежи са заинтересовани от противоположното. Ето защо, всяка страна се опитва да намери нови начини за постигане на целите си.

 

Често, правилното използване на социалните мрежи за насърчаване на сайта е обосновано и води до добри резултати. Такава рекламна кампания за малък онлайн магазин или уеб сайт, няма да струва скъпо или ще бъде почти безплатна, а управлението на големи групи е сложен процес, за който е необходимо време и не малко средства. Но ако направите всичко правилно няма да съжалявате.

Има пряка зависимост между посещаемостта на групите и честотата на публикации в тях на връзки и материали. При провеждането на различни конкурси активността на участниците рязко нараства, което предоставя допълнителни възможности за тяхното привличане.

Използвайте widget -и

За насърчаване в социалните мрежи освен работата с общностите, трябва да се отдели внимание на подготовката на сайта. Тя ще се състои в поставянето на специална джаджа и социални бутони. Това може да бъде widget за коментари с помощта на които посетителите да могат да оставят своите коментари, без да се регистрират в сайта. Блог с връзки към групата и страницата с участниците също ще бъде добре.

Сайтът трябва да има социални бутони, които да позволяват на всеки посетител да оставя връзка към своята страница. Ако до тези бутони има големи числа, това ще мотивира посетителите сами да ги натискат.

Поръчвайте реклама на чужди страници

Друг ефективен метод за реклама на сайта в социалните мрежи е да публикувате в обществени сървъри, както и групи, които са популярни. Но ако нямате време да вниквате във всички тънкости по управление на група, или желание да се занимавате с това, но имате определен бюджет, можете да публикувате реклама в популярна група. Днес има много групи с десетки хиляди абонати. Най-често тези групи са посветени на хумора, и в тях могат да се видят анекдоти, смешни клипове и снимки, както и много други теми.

Такава реклама е подходяща в случаите, когато е необходимо бързо да се информира по-широка аудитория. Някои успешни рекламни кампании за не големи средства са помогнали информацията да стигне до милиони потребители!

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *