Важен ли е дигиталния маркетинг за съвременният бизнес? Почти всеки опериращ бизнес има собствен уебсайт, който съдържа важна информация за клиентите и потенциалните партньори. Ако не полагате никакви усилия да поддържате, развивате и рекламирате сайта, тогава ползата от него ще бъде минимална и ще загубите част от потенциалните приходи.

За да избегнете тази ситуация, е важно да се обърнете към дигиталния маркетинг.

Някои методи, като водене не блог, имейл бюлетин и популяризиране в социалните мрежи, могат да отнемат време. Въпреки това е важно да прекарате времето си в привличане на публика, тъй като това ще донесе максимална възвръщаемост.

Нека се запознаем с основните техники на дигиталния маркетинг.

 

 

Оптимизирайте сайта си за търсачките

Проверете в каква позиция е сайтът със съответните заявки в Google. Научете как да използвате ключовите думи правилно, така че заинтересованите потребители да ви намерят в търсачките. Уверете се, че информацията за контакт е показана правилно на вашия уебсайт и дали информацията съвпада с данните в онлайн директориите. За да увеличите трафика, използвайте входящи връзки от популярни интернет ресурси.

 

Разказвайте за вашата компания

Създайте корпоративен блог и споделете опита на вашата компания. Чрез собствен блог можете не само да информирате клиентите за промените в продуктите или услугите, но и да получавате обратна връзка и идеи за подобряване на бизнеса. Не забравяйте, че клиентите са основният фокус; съобщете им, че отзивите за компаниите спомагат за подобряване на качеството на услугата и за оптимизиране на проблемните места.

 

Общувайте в социалните мрежи

Общите тематични платформи ще ви помогнат да създадете списък с контакти и да взаимодействате със съществуващите си клиенти. В повечето социални мрежи, можете да търсите ключови думи, свързани с вашия продукт или услуга. Това ще даде голям тласък на популяризиране на бизнеса и неговото име. Също така е важно да се помни, че статистическите данни в социалните мрежи, като например броя на приятелите и абонатите, засягат все повече на рейтинга на търсачките.

 

Участвайте в публична кореспонденция

Можете да публикувате в други блогове и форуми, посветени на конкретни теми, това ще помогне да намерите хора, които се интересуват от вашия продукт. Можете да отговорите на въпросите на хората, като им позволите да се свържат с вас за повече информация. Това съдържание често може да бъде намерено от потенциални клиенти дълго време след датата на публикуване. Информацията, коментарите, оставени във форумите, са по-трайни и ще носят посетители по-дълго време, отколкото съобщенията в социалните мрежи.

 

Напомняйте на клиентите за себе си

Изпращайте имейли на настоящи и потенциални клиенти, така че те да бъдат винаги в крак с най-новите новини и събития във вашия бизнес. Те ще оценят публикациите, ако включите в тях интересни оферти, промоции или полезни съвети. Не забравяйте редовно да проверявате пощенската си кутия; повечето клиенти очакват отговор от формата за обратна връзка в рамките на 24 часа, така че не отлагайте отговора дълго. Също така, не забравяйте да дадете на клиентите си възможност да се отпишат, ако вече не искат да ги получават.

 

Рекламирайте се

Използвайте онлайн реклама, намирайте място за банерни реклами. Примерно на местата, където може да се показва рекламата ви, включват страници с резултати от търсенето, сайтове за социални мрежи и други.

Онлайн рекламата обхваща по-широка аудитория, за разлика от офлайн публикациите, а също така ви позволява незабавно да получавате обратна информация за броя на преглежданията и кликванията към сайта.

Правилно използвайки методите на дигиталния маркетинг, можете лесно да повишите нивото на сайта и да увеличите приходите от бизнеса. Основната мотивация трябва да бъде ненадминатия успех на вашата компания. Не бъдете плахи по пътя към върховите постижения и ще успеете!

За собственици на малък и среден бизнес, за компании, които искат да разработват свои собствени SEO и SEM, PR специалисти , маркетолози, за уеб разработчици, за собственици на уеб сайтове – Курс „Онлайн маркетинг и SEO„, ще помогне за увеличение на приходите, достигане до други пазари, увеличение на познаваемостта на бранда; оптимизация на разходите за реклама и много други.