Ролята на изображенията в Content marketing | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Изображенията в Content marketing – нужни ли са те и защо? Content marketing (маркетинг съдържание) постепенно се превръща в една от основните области на работа за почти всяка маркетингова компания, представена в Мрежата, и самите мащаби на бизнеса вече стават без значение.

izobrajenia-v-content-marketing-1

Както за малкият, така и за големият бизнес с компетентна работа ефекта може да бъде много добър.

Днес ще разгледаме един от най-важните компоненти на маркетинг съдържанието,  а именно, използването на изображенията в Content marketing. Последните една две години специалистите започнаха да разбират, че за привличане вниманието на клиента само думи не са достатъчни и за ефективна комуникация с аудиторията е необходимо да се обърне повече внимание на визуалния компонент.

Качествените снимки, публикувани в блога на компанията или на официалния уебсайт, по отношение на бизнеса изпълняват няколко функции:

  • привличат вниманието на посетителите в сайта;
  • информират за съдържанието на статията или новината;
  • стимулират посетителя да премине към четене на материала;
  • подтикват го да сподели с приятели;
  • способстват запомнянето на адреса на сайта.

Някои проекти са известни до голяма степен благодарение на умелото използване на висококачествено изображения в Content marketing.

Разбира се, можете да създадете свои собствени изображения, но не всички имат необходимите умения и свободно време. Освен това, техниката за професионални фотоснимки струва доста скъпо. В такъв случай най-добрия вариант за получаване на качествено изображение ще бъдат Stock image, които позволяват да се използват качествени снимки на сравнително умерени цени и елиминират нуждата от създаване на изображения самостоятелно.

До сега ние разгледахме какви функции имат изображенията, използвани в Content marketing, за бизнеса. А сега да разгледаме, какво дават те на посетителите на вашия сайт:

  • една умело избрана илюстрация може да замени много думи;
  • визуалните знаци в много случаи са в състояние да служат като отлични инструкции;
  • положително влияние върху възприемането на информация от посетителите като цяло.

По този начин, изображенията могат да бъдат отнесени към основните компоненти на качеството на Content marketing, и тяхното умело избиране позволява по-ефективно използване на този инструмент, както и положителен ефект върху лоялността на аудиторията.

Така, че ви препоръчваме да се замислите върху използването на изображения в Content marketing при формирането на стратегията на маркетинг съдържанието.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *