Ролята на отзивите в Интернет-магазина | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Проучванията показват, че потребителите са много по-склонни да се доверят на отзивите  на хора като тях, отколкото на информация от представителите на компанията.

otzivi-v-internet-magazin

Някои собственици на онлайн магазини смятат, че отзивите са фактор, който може да повлияе негативно на приходите. Но, всъщност, отзивите са отличен инструмент, който допринася за лоялността на потребителите и може да доведе до увеличаване на продажбите.

Да, отзивите в интернет-магазина могат да бъдат източник на негативизъм, но само в случай, ако самия продукт/услуга или организацията на работа на сайта са на ниско ниво. Какво е вероятно да направи собственикът на интернет-магазина в такъв случай? По всяка вероятност ще премахне негативните отзиви. Ето, само по този начин нещата могат да станат по-зле, тъй като:

  • Губи се връзката с целевата аудитория;
  • Само положителни коментари предизвикват съмнение;

Причините да се стимулират отзивите в сайта са достатъчно много, сред тях е статистиката, съгласно която примерно 1/3 от посетителите на интернет-магазина постоянно четат отзивите за продукта, а повече от 2/3 се доверяват на тях като лична препоръка и обръщат внимание при поръчка.

Компетентната работа в тази посока е способна да стимулира продажбите. Ето защо, ние ви препоръчваме да следвате тези съвети:

  • Необходимо е да оставяте всички отзиви ( освен спам), тъй като наличието както на положителни, така и на отрицателни коментари, способства повишаване на доверието от страна на посетителите;
  • Отговорите на представителите на компанията на въпросите на потребителите допринасят за формиране на положителен имидж;
  • Следете за възможни проблеми на клиентите, които те отразяват в отзивите и се старайте да им отговорите възможно най-бързо;
  • Коментарите генерират трафик на нискочестотни заявки, следователно, за да се насърчи тази активност, опитайте се да провеждате конкурси на различни теми, например, да раздавате бонуси или малки награди за най-добър коментар.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *