С какво описанието на продуктите могат да бъдат полезни за онлайн-магазина? | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Контент маркетинга е проверен и действен инструмент за привличане на посетители в сайта, а в случая с интернет магазина е един от най-ефективните.

opisanie-na-produktite

В надпреварата с конкуренцията днес побеждава не този, който има по-голям бюджет, а този, който най-добре познава портрета на своя целеви потребител, и е способен да му даде това, което той всъщност иска.

Описанието на продуктите е един от способите за използване на контент маркетинга за насърчаване на вашия онлайн магазин. Основен плюс на наличието на описанието на продуктите в сайта е привличане на целеви трафик, предимно с ниско-честотни ключови думи. Тъй като посетителите вече се интересуват от даден продукт, те лесно могат да бъдат превърнати след това в купувачи.

Формата на описанието на продуктите е предимно под формата на статия, с подробно описание на характеристиките на продукта, неговото тестване и изводи. Всичко това е съпроводено с качествени фотографии.

Друг вариант е да се направи добро видео, което след това да бъде качено в YouTube. Разбира се, работата по подготовката на видео с високо качество е по-трудна, отколкото на класически текст. Но тяхната комбинация може да даде отлични резултати по отношение на формирането на аудитория и привличане на посетители по различни канали.

Преди да закупят продукта, хората искат да се запознаят с него и да го сравнят с алтернативни варианти. Убеден, че пред него е именно продукта, който той търси, човек преминава към покупка. По този начин, вие помагате на клиента, като изграждате и отношения на доверие (5 начина да повишите доверието на посетителите във вашия сайт).

Много добър ефект дава описанието на техника, особено когато става дума за популярни модели, както и очаквани новости на известни марки. Като социален елемент, можете да добавите персонализирано гласуване, както и да подготвите рейтинг, например „ТОП 5 най-добрите лаптопи за 2016 год.“.

Компетентните материали за продуктите трябва да си свършат работата и да способстват както за привличане на трафик, така и за повишаване нивото на конверсиите. Също така, следва да се отбележи, че тези материали допринасят за появата на голям брой коментари, отзиви, които винаги стимулират обсъждания и предизвикват желанието на посетителите оставят мнението си.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *