SEO на сайт – нужно ли е това? Във всеки бизнес има показатели, които трябва да се увеличават. Повече клиенти, повече реализации, повече продажби, повече регистрации в сайта… винаги има нещо, към което да се стремим. Винаги искаме повече.

SEO-0

SEO на сайт: Стремете се към повече!

Оптимизацията за търсачките може да увеличи трафика и продажбите, но също така и да предостави ценна информация за други маркетингови дейности извън SEO. И в двата случая ще ви помогне и Google Keyword Planner.

Вашата комбинация от маркетингови дейности трябва да бъде качествено балансирана, тъй като например, платените СМИ (Средства за масова информация – Медии) работят само докато вие плащате за тях. Щом свърши потока от пари, свършва и потока от клиенти.  Оптимизацията за търсачките означава пренастройка на сайта с цел подобряване на неговата производителност в органичното търсене за дългосрочни резултати. Ето защо една силна стратегия за дългосрочно SEO изпълнение има толкова важно значение.

Съвременната стратегическа оптимизация на уеб сайтове излиза извън рамките на мониторинга на грешки в кодовете, дублиращи заглавия и работа с ключовите думи. Да, всички тези неща са част от SEO на сайт. Но истинската оптимизацията работи много по-дълбоко – на ниво ядрото свързано с вашата маркетингова стратегия, маркетинг  съдържание, вашата платформа (CMS), креативен дизайн, скорости, копирайтинг и вектор на развитие като цяло.

Получете повече

Купувачите като вас, също искат повече. Повече асортимент, повече акции, повече информация, повече увереност в правилността на вземане на решението за покупка. Търсачките са основният канал, който клиентите използват, за да намерят това, което ги интересува, особено като се има предвид широката употреба на смартфони. Следователно, продуктите на фирмата ви трябва да заемат благоприятна позиция в резултатите от търсенето, които ще бъдат показани на потребителите.

Вие можете да имате продукти от най-висока класа. Вашите цени могат да бъдат най-ниските. Ценностите на вашата компания могат да бъдат най-благородните. Може да имате най-добрия персонал по работа с клиентите. Но дори с такива предимства може и да не продадете нито един продукт на потребителите на Google, Yahoo или Yandex, ако не сте си осигурили присъствие в търсачките с помощта на съвременни методи за стратегическо SEO на сайт.

Анализ на ключовите думи – това е метод, който ще ви помогне да получите отговор на въпроса „Какво искат клиентите?“.

Определяне на броя на заявките за търсене на вашите продукти и проблемите, които тези продукти решават, ще ви дадат представа за това, до колко е голяма вашата възможност да бъдете намерени в търсачките по естествен път. И когато знаете потенциала на възможностите си, сравнете го с вашата съществуваща производителност.

Следващата стъпка след анализа на ключовите думи е кой вид съдържание си струва да се оптимизира на първо място.

Отнасяйте се към оптимизацията на уеб сайтовете сериозно. Има много примери за това как грешки в SEO могат да нанесат сериозни вреди на производителността на сайта, например:

  • пренебрегване на SEO при редизайн на сайта или „преместване“ на сайта;
  • чести малки промени в навигацията, без да се разбира тяхното въздействие върху SEO;
  • решението за прилагане на SEO след като работата по стратегията, таксономия и дизайна на сайта са били завършени.

Може да има маса подобни малки и големи неудачни за SEO решения, резултатите от които понякога е трудно да поправиш.

SEO вече отдавна не е старата школа за игра с търсачките, а стратегически важна и неизменна част от работата за успеха на вашия бизнес, която отдавна е излязла извън рамките на елементарните понятия за оптимизация на уеб сайтове.