Подбор и използване на ключови думи и фрази за създаване на уникално съдържание. Помислете по кои ключови думи и фрази най-често търсят информацията, предоставена на вашия сайт, интернет потребителите.

Вашата задача е да направите страниците на сайта си възможно най-релевантна за тези заявки и затова трябва да ги включите в текста в страницата, в заглавието на страницата, в имената на връзките, водещи от други страници към тази страница.

Ако използвате не текстово меню, а графично, уверете се, че сте въвели текстовото описание в алтернативния параметрите alt на всеки бутон. Препоръчително е няколко пъти да се включат ключови фрази в текста на страницата (но не прекалено много, тъй като това ще даде обратния ефект). Заглавието на страницата (title) е от особено значение, но начинаещите уеб администратори често забравят за него.

Не забравяйте да дадете смислени имена на страниците! Създаване на уникално съдържание. „Content“ е съдържание, информационно напълване на сайта, а уникално съдържание означава, че този текст не се среща в други сайтове. Наличието на уникално съдържание в сайта Ви е един от най-важните фактори за успеха за неговото популяризиране. За съжаление, в интернет, както и в живота, значителен брой хора предпочитат да следват вече проправения път, просто повтарят това, което преди това са направили другите.

Един от основните проблеми в интернет стана това, че създателите на нови сайтове, вместо да качат някаква нова информация, да помислят за оригинална идея за своя сайт, просто копират на своя сайт информация, вече качена от други сайтове. Освен моралните и правни аспекти на този проблем, тази техника създава значителни трудности при насърчаване на сайта.

Търсачките не обичат появата на страници със съдържание, копирано от други източници, вече известно на много потребители, и с голяма вероятност, ако вие просто копирате чуждо съдържание, вашите страници няма да се появяват в резултатите от търсенето.

Много съмнителна стъпка също е копирането не на съдържанието, а на идеята на друг сайт. Много хора изглеждат изкушени да повторят успеха, постигнат от някого, като създадат например клонинг на сайта, но обикновено след това са разочаровани, защото да се занимаваш с просто клониране, дори при много големи разходи за реклама, да привлечете аудиторията на вече известен проект е практически не реално.

Затова, опитайте се да създавате оригинални идеи и да напълните своя сайт с уникално съдържание.А как, може да прочетете статията „Как да напълним сайта с качествено съдържание?“