Любомир Атанасов - IMG | IT Academy Пловдив

Любомир Атанасов

Любомир Атанасов е управител на Internet Media Group, основател на дигитална агенция SEOMAX, както и член на борда на директорите на Фондация „Digital4. Създател е и на IMG ИТ Академия, Пловдив. Любомир е бизнес визионер и предприемач, който обожава да помага на хората, да създава нови бизнес възможности и да преследва мечтите си. Любомир е съпруг и отдаден баща на 2 прекрасни деца.

Участва в създаването на още 4 собствени бранда, работещи в различни сфери на дейност. През 2019-та година става съсобственик и на дигитална агенция Tendrik Europe. Екипът, който менажира е над 40 човека и има опит в интернет маркетинга и реклама, както и бизнес мениджмънт на компании над 10 години.

През годините той и екипът му са помогнали на над 400 брада да се развият в Интернет пространството. Създател е на няколко медийни сайта в мрежата на IMG като  някои имена от тях са DiTech.Media и HRmanager.bg

Любомир от името на Digital4 Foundation създава и първия мащабен събитиен проект в подкрепа на развитието на дигитализацията в България под името Digital4Bulgaria. Под серията инициативи и инвестиции още от 2016-та година влизат имена на събития и конфренции като Bulgarian Digital Week, HR Summit & Career Fair, Digital4Varna, Digital4Sofia, Digital4Burgas както и годишната конференция за онлайн маркетинг и търговия – Digital4Plovdiv. Съорганизатор е на Digital Stars – Конкурс за най-добри млади дигитални маркетолози на България“. 

През 2020-та година е награждаван с грамота при официалното раздаване на Златните медали за иновации „Принос за мащабно и иновативно партньорство – Седмица на дигиталните технологии„. Също така проекта му е отличен с награда в категория „Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса“ на 6-те годишни награди на B2B Медия.

 

В Медиите

Любомир участва и в много медийни издания като за 2019-та година е на корицата на списание Enterprice. Има участие и в местни медии като Manager.bg , Investor, Capital, Economic.bg, Bloomberg TV, BNT, Offnews, 24 Chasa и други. Участник е в подкаст рубриката на Георги Ненов СвръхЧовекът„. Съавтор е в настолната книгата за всеки онлайн търговец „Add2Cart„.

През 2020-та година дигитална агенция SEOMAX беше избрана като една от 12-те най-обещаващи компании в България. Проектна програма под името „Dare To Scale“ на световната бизнес мрежата Endeavour (в България). Получили са менторство и обучения от водещите технологични бизнес лидери в България.

Любомир е член на IAB Bulgaria и от 2021-ва предсталява oрганизацията в работната комисия за „Education & Training Committe“ пред IAB Европа.

Екипът му е двигател в развитието на digital бизнеса в България и вярват в сътрудничеството с колеги в бранша за една по-добра еко система. Мечтае за една общност от еднакво мислещи предприемчиви и иновативни млади хора.

 

Любомир води следните курсове:

Курс по Дигитален маркетинг и SEO оптимизация

Курс по B2B маркетинг чрез LinkedIn

 

Галерия