Радостин Георгиев - IMG ИТ Академия Пловдив

Велина Илиева

Велина Илиева

Велина Илиева е родена в град Добрич, но от 17 години живее и работи в Пловдив. Завършва ГХП „Св. св. Кирил и Методий” с профил немски език. Владее отлично английски и руски език. Получава бакалавърска степен в специалност Информатика и магистърска степен в специалност Софтуерни технологии към ФМИ на ПУ „Паисий Хилендарски”. Там преподава като хоноруван асистент по предметите „Обработка на цифрови изображения с Photoshop” и „Издателски системи”. Успешно завършва курс по 3D моделиране с 3D Studio Max в гр. София.

Работи професионално в сферата на графичния дизайн и фото-ретуша. Участвала е в разработката на игри за виртуална реалност като 3D артист и левъл дизайнер. Включва се в ежегодния хакатон Plovdiv Game Jam през 2015 и 2018 година, който е част от голямото събитие наречено Global Game Jam. В свободното си време активно се занимава с 3D моделиране отскоро и с 3D принтиране. Работи с клиенти от САЩ, Великобритания, Германия, Австрия, Италия и др.

Първоначално като хоби, изработването на илюстрации за книги, обложки на албуми и рекламни материали, прераства в основна работа. Важно е човек да изпитва удовлетворение от това с което се занимава и да не спира да се развива.

Велина е графичен дизайнер, 3D артист и гейм разработчик.

IMG-globe