В тази статия ще разгледаме три ключови тенденции за дизайна, които можете да използвате за вашия онлайн магазин, за да може той да бъде, както се казва, в тон с модните тенденции.

Ще разгледаме примерни дизайни от WordPress шаблони.

По същество тенденцията отразява това, което хората действително харесват в дадения момент, който в резултат дава увереност да се извършват действия във вашия сайт, правят вашите продукти или услуги по-привлекателни за потенциалния клиент.

Преди да вземете решение в областта на дизайна, е необходимо да помислите по два важни въпроса.

Какъв е вашият целеви пазар? Някои тенденции могат да бъдат привлекателни за едни хора и да дразнят други. Уверете се, че знаете точно какво иска вашата целева аудитория. Решете как можете да използвате дизайна, за да направите вашия магазин удобен за тези хора.

Вие искате вашата марка да следва тенденциите или да ги формира? Ако се различавате кардинално от другите, като правите нещо много смело, вие се излагате на голям риск. Но можете да бъдете възнаградени, ако хората оценят това, което предлагате.

Нека разгледаме тенденциите за дизайна на интернет магазин, ще видим какви шаблони започват да набират популярност през 2015 год. и остават популярни и през 2016 год.

1.Използването на knolling – организация на продуктите на уеб страниците.

Преведено knolling означава организация на свързаните обекти паралелно или под прав ъгъл.

 dizain-na-internet-magazin

Дори ако никога не са чували думата knolling, вече сте запознати с тенденциите. Сериозно, това сега е навсякъде. С други думи, това може да се нарече творческа мрежа – представяне на стоките.

2.Използвайте магията на фотографията и се научете да правите магия с помощта на фотографията.

Една от най-трудните и важни задачи е да се постигне креативност и уникалност на снимките на вашите продукти, които добре да подчертават вашия стил.

kreativnost

Много е важно да предизвикате приятна реакция в своята целева аудитория на психологическо ниво. Попитайте 10 души предизвикват ли снимките във вашия онлайн магазин някакво приятно чувство. Ако отговорите са вяли, неуверени и в голяма степен негативни, си струва сериозно да се замислите и да се настроите на работа за промяна на стила на вашия сайт.

3.Тенденциите за минимализъм в дизайна на страниците с продукти са все още на върха.

 

dizain-na-internet-magazin

Минимализмът не е за всеки, но както показва практиката, тенденцията за минимализъм не намалява заради обезпечаване на добър фокус на продукта и позитивно въздействие върху конверсиите.

Замислете се, какви асоциации предизвиква минимализма въобще? Чистота, простота, здраве, нали? Всичко това води до по-малко стрес, повишава самочувствието. Хората обичат това, значи тази тенденция още дълго ще бъде една от най-важните за развиващият се сегмент от световния пазар – в Интернет.

И така, ние разгледахме някои от дизайнерските тенденции на интернет магазина. Сега те са ви познати и е време да ги вземете пред вид при подобряване на вашия онлайн магазин.