Как  да увеличим trust на сайта и на какво влияе?

За да се повиши доверието на trust на сайта, ние трябва да работим върху съдържанието на сайта, колкото и банално да звучи.

Но доверието няма да се повиши само с едни линкове или вътрешна оптимизация, това е комплексен план на действие, който ще се реализира не за един месец или година.

Trust на сайта е всичко над което трябва да работите през целия живот на вашия сайт. Ако искате това е страничен ефект от SEO. И ако сте забелязали, че статия, добавена във вашия сайт, след 5 мин. се индексира и застава на върха на търсачките, вие сте постигнали своето.

Всички сме виждали много сайтове, на които търсачките доверяват и много прощават. На сайтовете с високо ниво на доверие се прощава и за продаване на връзки, и копи пейст. Например, има много новинари на възраст повече от 10 год., които добавят и един копи пейст, но търсачките не само че не ги санкционират, но ги класират добре и поощряват трафика. Такива сайтове всеки може да намери.

Най-важното нещо в подготовката е да стане наистина качествена сайт. Един добър ресурс се радва на доверието на търсачките и е високо ценен. Освен това, методите за подобряване на TrustRank често се припокриват с факторите, определящи PR. Съвременните алгоритми са припокриващи се и работят по един критерий, често положително влияят и на другите.

Ако сте закупили домейн с добра история, сте направили значителна крачка към успешното популяризиране на сайта в търсачките.

Въпреки това, такава стъпка е само началото, защото само от по-нататъшните ви действия зависи дали доверието на търсачките ще се повиши или ще падне. Затова ще ви дадем някои съвети за това, как да увеличите Trust на сайта.

Съвети за подобряване trust на сайта

  • Коригирайте грешките в кода. Редовно проверявайте техническите параметри на сайта за наличие на грешки, идентифицирайте ги и ги отстранявайте. Подобрявайте уеб дизайна. Създайте красив и удобен сайт, който може да се ползва лесно и приятно. Външното оформление влияе на качеството на сайта и нивото на доверието. Оптимизирайте страниците професионално. Трябва да контролирате съответните страници на заявки за търсене. Това се отразява на позициите в класирането и качеството на сайта като цяло.
  • Необходимо е качествено да увеличавате посещаемостта. Разбира се, може да използвате услугите и на агенция за целта. Колкото хора искате, толкова и ще ви доставят. Но такива визити са много кратки и се ограничават с една страница, а това не се харесва на търсачките. Вместо това, по-добре привличайте хора по естествен път с полезността на публикуваната информация.
  • Старайте се да добавяте качествени външни връзки. Авторитетните сайтове в търсачките ще ви позволят да постигнете увеличаване на доверието. Въпреки това е необходимо също да бъдете внимателни и да редувате методите на получаване на връзки (закупуване и замяна), както и вида на връзката (вечни и времеви).
  • Следете изходящите връзки. Ако вие обезпечавате на някого връзки, а съответно и доверие, внимателно следете къде „изтича водата“. Качеството на сайтовете, към които са вашите връзки е много важно.
  • Внимавайте за качеството на съдържанието. На първо място, както бе споменато по-горе, информацията трябва да бъде полезна за посетителите. Въпреки това, от гледна точка на търсачките на, не по-малко важни фактори са плътността на ключови думи и уникалността: ако не можете да пишете собствени статии ( и да завоювате по-високи позиции в търсачките), никой няма да ви се доверява.

Работете през цялото време за увеличаване Trust на сайта. Мислете за потребителите, а не за търсачките. Уебсайт, който е интересен за посетителите, вероятно ще се хареса и на търсачките.