Уеб сайт – лидер. Възможно ли е без професионалисти? | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Уеб сайт – лидер. Можем ли да постигнем това без професионалисти? Количеството уеб сайтове в Интернет се разраства бързо, и ако преди време, практически всеки сайт, с малко средства можеше да се класира в ТОП 10, сега това е невъзможно.


Ueb- sayt -1

В момента има естествен подбор, в който само наистина добрите ресурси могат да стигнат до челните позиции в търсачките. Дори с добро съдържание, полезно и нужно на посетителите на уеб сайта, пак няма да попаднете в ТОП 10 поради една проста причина: за съществуването на вашия уеб сайт никой няма да знае.
Изходът от тази ситуация ще бъде контекстна реклама. Тук всичко е просто, колкото повече реклама има за сайта, толкова по-бързо той ще бъде популяризиран. Но и тук има един нюанс, останалите уеб сайтове също се борят за „място под слънцето“. Значи след класирането в ТОП 10, трябва и да го задържите, ако не искате по-рекламираните ресурси да го изместят от класирането.

 
Резултат – успехът на всеки бизнес в близките пет години ще зависи от класирането на уеб сайта от търсачките.

 
Как става сега развитието в търсачките?

 
Все по-често се появяват сайтове, чиято цел е да заемат лидерска позиция, затова не винаги високата посещаемост на сайта се постига чрез увеличаване на целевата аудитория. В борбата за място в ТОП 10 всички средства са добри, дори изкуствените линкове, едно доста често срещано често явление.
Да попадне уеб сайта в ТОП 10 и да се закрепи в него са две съвсем различни неща.

Възможно е в относително кратък период от време, с помощта на контекстна реклама да достигне челната десятка, но на следващия ден вече да го няма там. Единствено достъпът до лидерите, имайки при това полезно съдържание, ще помогне на уеб сайта да се задържи там и ще му даде шанс да премине към първите позиции.

Не можем да не кажем кажем и това, че популярността на всеки уеб сайт, всеки ден се регулира от милиони потребители, така че след няколко неуспешни статии сайта отново може да загуби своите лидерски позиции.

Ще продължим по темата в следващата ни статия и ще Ви разкажем какъв ще бъде сайта-лидер в най-близко бъдеще и за специалистите, които могат да постигнат това.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *