Виртуалните продажби – реални приходи | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Виртуалните продажби действително са реални приходи за компанията. За да се продаде един продукт, той трябва да се рекламира правилно. Рекламата винаги е била  двигател на търговията. С течение на времето, средствата за реклама стават все по-сложни. А в хода на времето, рекламните инструменти стават все по-приемливи, по-достъпни и бързи.

Virtualnite-prodajbi-1

За съжаление, виртуалните продажби все още не могат да се конкурират с преките, заради консерватизъм на част от населението, свикнало с часове да прави покупки в магазина, където може да пипа, оглежда и избира продуктите. Освен това, в главите на някои клиенти се прокрадва мисълта, че те нямат гаранция за качеството на виртуалните продукти и гаранции, че този продукт ще им бъде доставен до дома. Общуването с реални продавачи и като резултат, придобиване на реален продукт, внушава на днешните клиенти повече доверие.

Също така недоверието към виртуалните продажби се крие в това, че основната платежоспособна аудитория още не използва Интернет, това са хората от по-възрастното поколение.  А както е известно, основните потребители на глобалната мрежа са млади хора на възраст от 18 до 24 години. Тази част от населението има безусловно доверие в световната мрежа и насърчава виртуалните продажби в онлайн магазините, но за съжаление, те не са достатъчно платежоспособни.

Сега всяка компания разбира, че притежаването на собствен уеб сайт или онлайн магазин е възможност за по-активни продажби. Този канал за дистрибуция, разбира се, не е главния, и няма да може напълно да замени директните продажби, но прекрасно ще ги допълва. Освен това, интернет аудиторията се разраства всеки ден и виртуалните продажби нарастват с часове.

При правилно популяризиране на интернет-магазина, неговата посещаемост ще бъде в пъти по-голяма от вашия реален магазин. Освен това, ще растат виртуалните продажби, тъй като интернет-магазина ще стане реална реклама на магазина.

Virtualnite-prodajbi

Трябва да знаете, че виртуалните продажби са удобни и бързи за двете страни на процеса „покупко – продажба“.

А за тези, които желаят да поръчат интернет-магазин е важно да знаят, че популярността на Интернет ресурса, пряко зависи от популярността на марката. И ако купувачът използва услугите на компания от която е доволен, той с голямо доверие ще влезе в техния сайт в Интернет и вероятно ще направи покупка.

Не е изключена възможността за притежаване на интернет-магазин като основен канал за продажби. Такава търговия е подходяща за продукти, не изискващи внимателен подбор и специален подход към избора. Също така, един виртуален магазин може да работи денонощно. А вие трябва да се грижите за това, в създадения интернет-магазин да има примери на реализирана продукция, подробни характеристики, както и много ясни снимки. Важно е да се направи лесна и разбираема система за управление на сайта така, че всеки потребител без проблем да може да намери интересуващия го продукт.

Продажбите по интернет помагат да се направи процеса на продажба по-лесен и да се подобри ефективността на взаимодействие с клиентите. А това е доста ефективен начин за привличане на нови клиенти.

Виртуалните продажби ще помогнат да разширите бизнеса си, да увеличите печалбите си, да засилите позициите си на пазара, както и ще позволи на фирмата да излезе на ново ниво.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *