Adobe Photoshop е многофункционален редактор за работа със снимки и видео файлове (растерни изображения и няколко векторни инструмента). Софтуерният продукт работи на компютри с macOS, Windows и мобилни версии на iOS, Windows Phone и Android.

Графичен редактор се използва за комерсиални цели (телевизия, кино, реклама, игри, ретуш и т.н.). За да прегледате, редактирате и запазите изображения и видео файлове, използвайки разширена функционалност, трябва да закупите лицензиран Adobe Photoshop.

Необичаен Photoshop: описание на програмата 

За работата на полиграфисти, дизайнери, фотографи, аниматори, архитекти и други творчески професии е важно да имате пълен набор от инструменти за коригиране на мултимедийни файлове. Adobe Photoshop е необичаен редактор, в който можете не само да коригирате и ретуширате изображения, но и да трансформирате форми, да запазвате GIF анимации, да използвате слоеве и ефекти. Тези функции улесняват преобразуването, клонирането, подобряването на изображенията, прилагат различни филтри за създаване на цветни, продаващи снимки.

Основни характеристики на Adobe Photoshop

Лицензираната версия на Adobe Photoshop е оборудвана с голям брой функции за създаване на висококачествени изображения:

 • подобряване на качеството на сканираните, отпечатани изображения, елиминиране на дефекти в цветопредаването по време на снимане;
 • създаване на многослойно изображение с възможност за редактиране на всяко поотделно, за да предаде дълбочина на цвета, работа със сложна графика;
 • монтаж на снимки и снимки, отделни елементи в колажи;
 • възстановяване на стари снимки, ретуширане на снимки;
 • работа със скици и рисунки;
 • голям избор от инструменти за обработка на текстови елементи (шрифтове, ефекти, филтри);
 • обработка на 2D и 3D модели, добавяне на текстури към тях, работа с форми;
 • създаване на интересни графични елементи за печат, дизайн, дизайн на уебсайтове и т.н.

Предимства на Adobe Photoshop за качествен ретуш

Adobe Photoshop е основният инструмент за компютърна графика, използван за всички видове търговски обработки на медийни файлове. Същността на Photoshop е да коригира изображението, да подобри възприемането му, да даде на снимката и видеото яснота и хармония. Тази програма ви позволява да засилите ефекта на картината, да създадете сложни и красиви дизайни от прости елементи.

Защо трябва да използвате тази програма:

 1. Поддържа всички основни формати на медийни файлове и инструменти за тяхното редактиране.
 2. Има пълна функционалност за корекция и създаване на изображения.
 3. Поддържа пълноценна работа с графични таблети.
 4. Може да се разшири поради плъгини.
 5. Има безплатна версия, но за професионална употреба препоръчваме да закупите лицензиран ключ за Adobe Photoshop.

Adobe Photoshop: какви версии има?

Графичният редактор Adobe Photoshop се поддържа на пазара от много години и пусна достатъчен брой продукти за популярни ОС, системи за обработка на изображения и т.н.

Версии на програмата:

 1. Photoshop 1.0 – първоначалната версия (1990) имаше функционален почти идентичен с Paint.NET.
 2. Photoshop 7.0 200 – версия за Windows и Mac с усъвършенствани инструменти за редактиране и създаване на снимки, персонализиран работен прозорец се появи „Четка за възстановяване“.
 3. Photoshop CS (версия 8.0) – внедрена поддръжка за скриптове и работа в няколко слоя.
 4. Photoshop CS2 – има промени в контролния панел на слоя и възможността за премахване на ефекта на червените очи.
 5. Photoshop CS3 – разработчиците оптимизираха работата на преносими компютри и смартфони, програмата започна да работи по-бързо.
 6. Photoshop CC 2014 – цялостна актуализация на програмата (ускорена работа, осигурена на потребителите удобна използваемост), променени настройки на работещите прозорци, добавена възможност за проследяване на разстоянието между различни обекти и границите на един обект, замъгляване, отделен фокус, търсене по шрифт и т.н.
 7. Photoshop CC 2015 – подобрена оптимизация, лесен печат на 3D изображения, бърз експорт на файлове, преработени Artboards, стилове, достъп до СУБД на Adobe Stock и други функционални иновации.
 8. Описание на Adobe Photoshop CS6 – променен интерфейс, векторни контури, просто търсене на слоеве, автоматично запазване, функциите „Запълване“ и „Преместване“, актуализирани филтри, изрязване, адаптирана корекция и така нататък.