За какво е нужен бизнес-сайт? | IMG IT Академия Пловдив | ИТ Курсове в Пловдив

Имате нужда от бизнес-сайт? Да, сайтът е работен инструмент на бизнеса. Във всяка фирма, във всяко компания има специалист по маркетинг, продажби на продукти и сервизно обслужване. Всеки от тях знае за какво и защо е нужно това – за печалба.

mouse and money isolated on white background

Бизнес –сайтовете не се различават по тяхната цел. Тяхната основна цел е да донесат приходи на техния собственик. Сайтът може да носи естетическо удоволствие, но той съществува за това. Сайтът е работещ инструмент на бизнеса и е също толкова важен както и другите услуги и отдели в предприятието. Създаването на сайт не е цел, а средство.

Какви са основните функции на бизнес-сайта?

Функционалност

Главната цел на всеки бизнес-сайт е да накара клиент да купи стока. Акцента на сайта трябва да бъде на продуктите, услугите, контактите и текстовете.

Простота

В бизнес-сайта на трябва да има никакви излишни подробности. Дизайнерите не трябва да включват своята неограничена фантазия, сайта трябва да бъда направен в строго офисен стил. Не трябва да има розови букви на червен фон. Но също така сайта не трябва да бъде скучен и да се придържа към минимализъм.

Разбираемост и достъпност

Подаването на информация трябва да бъде ясно. Пътят към сърцето на всеки посетител е удобната навигация до всички раздели.

Информираност и съдържателност

Веднага опишете всички термини, дайте на читателя достъпна информация. Направете така, че в нито един човек да не остане въпроса в коя област работите и с какво се занимавате. Най-ефективният начин за привличане на клиенти е неговото богато съдържание, което означава, присъствието на новини, ценови листи и статии по дадена тема. Текстът в бизнес-сайта трябва да бъде написан информативно, на разбран език. Не трябва да включвате безлично монотонни и дълги предложения.

Безгрешност и грамотност

Всяка грешка в сайта може да доведе до финансови загуби. Сайтът може да загуби клиенти. Всички материали трябва да бъдат написани на правилен български език.

Удобството на използване на сайта трябва да бъде на най-високо ниво. Навигацията по сайта трябва да бъде лесно достъпна, например, от вътрешните страници задължително трябва има препратка за връщане към началната страница на бизнес-сайта.

Вашият бизнес-сайт трябва да бъде уникален, със свое собствено лице. Само оригиналните бизнес-сайтове се харесват сред потребителите на интернет.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *